EN
> Home > Nieuws > Wereldwijde expertise uit Geulle

Wereldwijde expertise uit Geulle

Troubleshooter: zo omschrijft Lou Thijssen zichzelf. Sinds veertig jaar is Lou boormeester en voert hij geologische onderzoeken uit. Hij is omstreeks 1976 begonnen bij het IGF, het Instituut voor Grondmechanica en Funderingstechniek. Sinds de tachtiger jaren heeft Lou een eigen bedrijf – Thijssen Drilling Company – en wordt hij vanwege zijn deskundigheid, betrouwbaarheid en ervaring wereldwijd ingehuurd.

Noorderbrug in de herhaling
Momenteel voert Lou grondboringen uit naast de Frontenkeet. Met behulp van de boringen wordt de draagkracht van de ondergrond nauwkeurig in kaart gebracht voordat de bouw van de pijlers voor de nieuwe aanlanding daadwerkelijk begint. De boringen gaan tot op 40 meter diepte, wat voor Lou geen grote uitdaging is. “Maar voor mij is het fijn om eens een keer dicht bij huis aan het werk te zijn”, vertelt Lou. “Bovendien was ik er ook in de tachtiger jaren bij toen de Noorderbrug werd gebouwd. Ik heb daar goede herinneringen aan!”. Lou heeft dan ook zijn eigen naslagwerk meegenomen: een heel fotoboek vol foto’s die hij heeft genomen tijdens de bouw van de Noorderbrug. Hij praat er met veel plezier over, net als over de wereldreizen die hij in de jaren daarna maakte voor zijn eigen bedrijf.

Afrikaanse voorkeur
“Ik heb overal gezeten. Ik heb onderzoeken gedaan bij het Panamakanaal en in Dubai heb ik geologisch onderzoek gedaan voor de bouw van de Pearl wolkenkrabber”, aldus Lou. Zijn voorkeur gaat uit naar Afrika: “er zijn maar vier Afrikaanse landen waar ik niet heb gewerkt”, vertelt hij. “In Togo heb ik boringen tot op een diepte van 600 meter uitgevoerd. En dat allemaal met dezelfde machine als ik nu gebruik”. Lou werkt graag in Afrika, liefst terwijl zijn vrouw meereist: “in Afrika ligt de wereld nog voor je open. Een geweldig continent!” Afrika moet even wachten voordat Lou er weer komt. Eerst maakt hij zijn klus bij de Noorderbrug af. “Maar dat komt wel weer. Ik ben nog lang niet uitgereisd”, laat Lou weten.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.