EN
> Home > Nieuws > Weekendafsluiting Franciscus Romanusweg

Weekendafsluiting Franciscus Romanusweg

Tussen Borgharenweg en Viaductweg

De ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne  is in september 2016 van start gegaan. Sindsdien is de Borgharenweg afgesloten voor doorgaand autoverkeer en wordt het zuidelijke deel van de Franciscus Romanusweg opnieuw ingericht. In het weekend van vrijdagavond 17 februari, vanaf 20.00 uur tot en met zondag 19 februari, 00.00 uur nemen we het kruispunt Borgharenweg/Franciscus Romanusweg onder handen. Verkeer moet rekening houden met hinder, winkels en bedrijven blijven steeds bereikbaar.

Ophogen en asfalteren

Tijdens de weekendafsluiting passen we het kruispunt Borgharenweg/Franciscus Romanusweg aan op de toekomstige inrichting. Een deel van het kruispunt wordt opgehoogd en opnieuw geasfalteerd. Om de omleidingsroute voor autoverkeer zo beperkt mogelijk te houden, is de Borgharenweg tijdens de weekendwerkzaamheden tijdelijk open voor verkeer in beide rijrichtingen.

Omleidingen
  • Autoverkeer vanaf de Noorderbrug en/of Viaductweg naar de Franciscus Romanusweg en andersom wordt omgeleid via de Willem Alexanderweg, Balijeweg en Borgharenweg.
  • Voetgangers en (brom)fietsers kunnen via de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost – ten noorden van de Viaductweg – doorgaan van en naar de Borgharenweg/Willem Alexanderweg.
Winkels en bedrijven bereikbaar!

Winkels en bedrijven aan de Nieuweweg zijn tijdens de openingstijden steeds bereikbaar via de François de Veyestraat.

Slim(mer) op weg

Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Verkeerssituatie na afloop

Zondagavond 19 februari gaat de Franciscus Romanusweg rondom middernacht weer open voor alle verkeer. Om ruimte vrij te maken voor de herinrichting van de noordzijde van de Franciscus Romanusweg leiden we zowel autoverkeer als (brom)fietsers en voetgangers om via de zuidzijde. De Borgharenweg sluiten we opnieuw af om de puntjes op de i te zetten. Tot eind maart brengen we onder andere detectielussen in het wegdek aan en plaatsen we – onder andere – straatverlichting en verkeersborden langs de weg.

Vooruitblik

Eind maart gaat de Franciscus Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg gedurende twee maanden dicht voor alle verkeer.  Tegelijkertijd renoveren we de zuidzijde van de Noorderbrug en realiseren we een extra invoegstrook langs de Viaductweg voor verkeer richting Geusselt. Automobilisten, voetgangers en (brom)fietsers leiden we dan om via de nieuwe rijbanen binnen het Tregaterrein. We houden u op de hoogte!

Fotografie: Fred Berghmans

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.