EN
> Home > Nieuws > Afronding Noorderbrugtracé zomer 2019

Afronding Noorderbrugtracé zomer 2019

Let op: vanaf donderdag 13 juni 2019 gaat het beheer van het Noorderbrugtracé over naar de gemeente Maastricht. Vanaf dan kunt u meldingen doorgeven via de gemeentelijke kanalen.
Afbouwklussen Noorderbrugtracé

In het afgelopen jaar heeft bouwer Strukton Civiel het merendeel van de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé afgerond. 2019 staat dan ook niet meer in het teken van grote (hinder)klussen, maar van afbouw en restpunten. Medio 2019 sluit Strukton project Noorderbrugtracé af met de oplevering van het kroonjuweel: het Frontenpark!

AFGEROND – openstelling laatste fietsverbindingen nieuwe Noorderbrugtracé

Sinds de zomer van 2018 is de hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik. Het merendeel van de (brom)fietsers kan inmiddels snel van west naar oost (en andersom) doorgaan. Tot vrijdagmiddag 3 mei 2019 gold dat niet voor (brom)fietsers van en naar Boschpoort en directe omgeving: die moesten nog een paar maanden langer doortrappen. Sinds vrijdagmiddag 3 mei zijn alle nieuwe fietsroutes van het Noorderbrugtracé in gebruik. Lees meer over de nieuwe fietsroutes voor het Noorderbrugtracé.

Fietsroutes-Noorderbrugtracé---West---OPEN-3-5-2019

TOT ZOMER 2019 – inrichting van DE KRUL

Het is het laatste restant van de oude aanlanding: de voormalige afrit richting Bosscherweg. En het is ook één van de meest gestelde vragen die we krijgen: ‘wat gaat hiermee gebeuren?’ of een andere variant: ‘waarom staat dat lelijke ding er nog?’. De oude krul krijgt weinig waardering, maar dat gaat veranderen. Bouwer Strukton Civiel richt De Krul de komende maanden in als een (veilig) uitkijkpunt over de Lage Fronten. Wandelaars kunnen straks via de Lage Fronten gewoon naar boven wandelen. Of gebruikmaken van een nog te bouwen trappentoren naast De Krul. Eenmaal boven aangekomen is het genieten van het uitzicht. De Krul is een blijvertje!

opname zonder titel-1340

TOT MEDIO 2019 – afbouw onderdoorgang Cabergerweg

De onderdoorgang onder de Cabergerweg verbindt de Hoge en Lage Fronten straks tot het ruim 20 hectare grote Frontenpark. De ruwbouw is in oktober 2018 afgerond, de (fijn)afwerking neemt meer tijd in beslag. De komende maanden staan onder andere in het teken van metselwerk, grondverzet en de afbouw van de voetgangersbrug tussen Lage Fronten en Het Radium. Als alles meezit kan Strukton Civiel de werkzaamheden omstreeks de zomermaanden afronden en heeft Maastricht een pareltje erbij: het Frontenpark!

Droge Gracht - Fred Berghmans

TOT MEDIO 2019 – inrichten stadsweide

Het terrein rondom de Gashouder wordt in de eerste helft van 2019 ingericht als stadsweide waar passanten het hele jaar door vrij kunnen vertoeven. Maar ook als een terrein waar diverse evenementen mogelijk zijn. Voor Strukton Civiel staat heeft in de afgelopen maanden vooral grond afgevoerd. De toekomstige stadsweide deed immers jarenlang dienst als gronddepot. Sinds eind april worden vooral nieuwe, permanente grondlagen aangebracht. En gras: stevig en diepgeworteld gras moet ervoor zorgen dat de Stadsweide het hele jaar door groen blijft.

Stadsweide

TOT MEDIO 2019 – afwerken restpunten

De oplevering van nieuwe infrastructuur is (deels) vergelijkbaar met de oplevering van een nieuwbouwwoning. Samen met opdrachtgever projectbureau Noorderbrugtracé neemt Strukton Civiel de nieuw aangelegde infrastructuur grondig onder de loep. Zijn de werkzaamheden conform opdracht uitgevoerd? Welke restpunten moeten nog worden afgerond? Tot in de zomermaanden zet Strukton Civiel de (rest)puntjes op de i langs heel het nieuwe Noorderbrugtracé.

gm-

Fotografie: Aron Nijs (luchtfoto’s) en Fred Berghmans

Update 7 mei 2019

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.