EN
> Home > Nieuws > Vooruitblik 2019

Vooruitblik 2019

Afbouwklussen Noorderbrugtracé

In het afgelopen jaar heeft bouwer Strukton Civiel het merendeel van de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé afgerond. 2019 staat dan ook niet meer in het teken van grote (hinder)klussen, maar van afbouw en restpunten. Medio 2019 sluit Strukton project Noorderbrugtracé af met de oplevering van het kroonjuweel: het Frontenpark!

TOT VOORJAAR 2019 – openstelling laatste fietsverbindingen nieuwe Noorderbrugtracé

Sinds de zomer van 2018 is de hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik. Het merendeel van de (brom)fietsers kan inmiddels snel van west naar oost (en andersom) doorgaan. Dat geldt echter nog niet voor (brom)fietsers van en naar Boschpoort en directe omgeving: die moeten nog een paar maanden doortrappen. Naar huidige inzichten nemen we de nieuwe fietsverbindingen tussen Noorderbrug en Boschstraat/Bosscherweg in de loop van het voorjaar in gebruik. Lees meer over de nieuwe fietsroutes voor het Noorderbrugtracé.

Fietsroutes-Noorderbrugtracé---West---JANUARI-2019

TOT VOORJAAR 2019 – inrichting van DE KRUL

Het is het laatste restant van de oude aanlanding: de voormalige afrit richting Bosscherweg. En het is ook één van de meest gestelde vragen die we krijgen: ‘wat gaat hiermee gebeuren?’ of een andere variant: ‘waarom staat dat lelijke ding er nog?’. De oude krul krijgt weinig waardering, maar dat gaat veranderen. Bouwer Strukton Civiel richt De Krul de komende maanden in als een (veilig) uitkijkpunt over de Lage Fronten. Wandelaars kunnen straks via de Lage Fronten gewoon naar boven wandelen. Of gebruikmaken van een nog te bouwen trappentoren naast De Krul. Eenmaal boven aangekomen is het genieten van het uitzicht. De Krul is een blijvertje!

De Krul

TOT MEDIO 2019 – afbouw onderdoorgang Cabergerweg

De onderdoorgang onder de Cabergerweg verbindt de Hoge en Lage Fronten straks tot het ruim 20 hectare grote Frontenpark. De ruwbouw is in oktober 2018 afgerond, de (fijn)afwerking neemt meer tijd in beslag. De komende maanden staan onder andere in het teken van metselwerk, grondverzet en de afbouw van de voetgangersbrug tussen Lage Fronten en Het Radium. Als alles meezit kan Strukton Civiel de werkzaamheden omstreeks de zomermaanden afronden en heeft Maastricht een pareltje erbij: het Frontenpark!

Luchtfoto's Belvedere 15 december 2018

TOT MEDIO 2019 – inrichten stadsweide

Het terrein rondom de Gashouder wordt in de eerste helft ingericht als stadsweide waar passanten het hele jaar door vrij kunnen vertoeven. Maar ook als een terrein waar diverse evenementen mogelijk zijn. Voor Strukton Civiel staat echter allereerst opruimen in de planning. Tot nog toe is de toekomstige stadsweide immers in gebruik als gronddepot.

Stadsweide

TOT MEDIO 2019 – afwerken restpunten

De oplevering van nieuwe infrastructuur is (deels) vergelijkbaar met de oplevering van een nieuwbouwwoning. Samen met opdrachtgever projectbureau Noorderbrugtracé neemt Strukton Civiel de nieuw aangelegde infrastructuur grondig onder de loep. Zijn de werkzaamheden conform opdracht uitgevoerd? Welke restpunten moeten nog worden afgerond? Tot in de zomermaanden zet Strukton Civiel de (rest)puntjes op de i langs heel het nieuwe Noorderbrugtracé.

gm-

Fotografie: Aron Nijs (luchtfoto’s) en Fred Berghmans

Geplaatst: 19 december 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.