EN
> Home > Nieuws > Voorbereidingen ombouw kruising Boschstraat

Voorbereidingen ombouw kruising Boschstraat

Kabel- en leidingwerk tussen spoor en kruising Frontensingel/Boschstraat

Update: 5 juli 2018

In het afgelopen jaar hebben we de Bosscherweg tussen sluis en nieuwe aanlanding onder handen genomen. We zijn er echter nog niet: ook het weggedeelte vanaf het spoor tot de kruising Boschstraat/Frontensingel – waar de oude krul van de Noorderbrug is gesloopt – krijgt een nieuwe inrichting. Dat is een klus die we in het najaar oppakken, als de Cabergerweg weer open is voor alle verkeer. De voorbereidingen kunnen echter niet zo lang wachten.

Mantelbuizen voor voet- en fietspad

Wegenwerk begint altijd met kabel- en leidingwerk. Waar mogelijk worden kabels en leidingen zoveel mogelijk uit de weg geruimd zodat ze steeds goed bereikbaar zijn voor onderhoud en/of reparaties. Bij plaatsgebrek brengen we kabels en leidingen veilig onder in mantelbuizen die zich onder het toekomstige wegdek bevinden. Vanaf volgende week legt firma BAM mantelbuizen aan in het voet- en fietspad tussen de nieuwe aanlanding en Boschstraat. Autoverkeer kan doorgaan, voetgangers en (brom)fietsers leiden we tijdens de werkzaamheden om via de Commandeurslaan en Franssensingel (en omgekeerd).

Hinder voor voetgangers en (brom)fietsers

Aangepaste planning (update 5 juli 2018)

Streven was om de werkzaamheden vrijdag 6 juli af te ronden, maar dat lukt niet. Firma BAM heeft een week extra tijd nodig voor het kabel- en leidingwerk. Voetgangers en (brom)fietsers van en naar Boschpoort moeten tot en met vrijdag 13 juli rekening houden met een omleiding via de Commandeurlsaan.

Houd rekening met elkaar!
Tot eind 2018 maken voetgangers en (brom)fietsers steeds gebruik van een gedeeld voet- en fietspad. Met name tijdens de spitstijden is het door de grote drukte opletten geblazen. Tijdens de omleiding via de Commandeurslaan moeten voetgangers en (brom)fietsers bovendien rekening houden met vrachtverkeer van en naar Sappi. Wij verzoeken voetgangers en (brom)fietsers met klem om steeds goed op de weg én elkaar te letten!

Commandeurslaan: in beheer van Sappi

De Commandeurslaan is sinds een aantal jaren eigendom van Sappi. Voetgangers en (brom)fietsers hebben daar tot nog toe weinig van gemerkt, want de Commandeurslaan bleef steeds open voor langzaam verkeer. Vanaf begin juli komt daar definitief een einde aan. Bouwer Strukton richt de Commandeurslaan opnieuw in, waarna het beheer volledig in handen van Sappi overgaat.

Vooruitblik

Naar huidige inzichten gaat de Cabergerweg in de loop van september weer open voor alle verkeer. Bouwer Strukton gaat dan meteen verder met de herinrichting van de kruising Bosscherweg/Boschstraat. Rijbanen en voet- en fietspaden worden volledig onder handen genomen. Een forse klus die naar verwachting ruim twee maanden tijd in beslag neemt. Kijk hieronder voor een kaartje van de toekomstige inrichting. We houden u op de hoogte van de planning en gevolgen.

BVD000 Webkaart Knooppunt Bosscherweg - Afrit Centrum

Geel = voet- en fietspaden

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.