EN
> Home > Nieuws > Vakwerk voor Andy, Nicky, Frans en Nick

Vakwerk voor Andy, Nicky, Frans en Nick

Firma Hendrix Bouw uit Elsloo is als lokale onderaannemer betrokken bij de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé. Goed voor 55 jaar ervaring in bekistingen en betonwerk. Dat zijn drie generaties op rij die leiding geven onder het motto “We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen’. Een ideale werkgever dus voor niet één, maar vier Social Return kandidaten: Andy Luijten, Nicky Koch, Frans Huijdts en Nick Godschalk.

Investeren in de toekomst

Eigenaar Ivo Hendrix is duidelijk: “het aannemen van Social Return kandidaten is allereerst een contractafspraak die we moeten nakomen. Maar investeren in nieuwe mensen is voor ons ook een sociale overweging. Tegelijkertijd moeten we aan de toekomst denken. Door nu mensen op te leiden zorgen we ervoor dat we straks de beschikking hebben over vakkrachten.” Hendrix Bouw heeft momenteel 30 eigen mensen aan het werk bij het Noorderbrugtracé. Ruim voldoende om Social Return kandidaten Andy, Nicky, Frans, Mitchel en Nick te begeleiden. Aan de basis daarvan staat uitvoerder Ger Driessen, in samenwerking met detacheringsbureau Ampliar.

Onderaan beginnen

Het is aanpakken voor de mannen van Hendrix Bouw. Toch lukt het Andy, Frans en Nicky om even tijd vrij te maken voor een kort interview. Eén gemeenschappelijke deler hebben ze: alledrie hebben ze al in de bouwsector gewerkt en willen ze blijven leren. “ik heb drie maanden thuis gezeten met een armblessure”, vertelt Andy Luijten. “Toen vond ik het wel goed geweest en heb ik via mijn netwerk gevraagd of ik bij het Noorderbrugtracé aan de slag kon”. Andy is een ervaren medewerker die tijdens de bouw van de A2-tunnel ingezet werd voor de inrichting van bouwplaatsen. “Ik zorgde ervoor dat de nutsvoorzieningen op de werkterreinen werden aangelegd en leverde hand- en spandiensten”, vertelt Andy.

Blijven leren

Frans Huijdts heeft ook al ervaring in de bouwwereld. “Timmeren, dat wil ik goed onder de knie krijgen”, aldus Frans. “We beginnen hier onderaan de ladder en moeten gewoon alle voorkomende klussen opknappen. Maar ik krijg tegelijkertijd ook de kans om het timmervak te leren.” Nicky Koch is de jongste van het stel, maar laat zich niet eronder krijgen: “Ik heb de meeste ervaring van allemaal”, grapt hij. Nicky heeft een timmeropleiding achter de rug en daarna twee jaar in de bouw gewerkt. “Ik ben een alleskunner. Vertel mij maar wat er moet gebeuren en ik pak ’t op!”.  Ze zijn alledrie verknocht aan het werken in de bouwwereld. “Geweldig toch?, zegt Frans. “Het maakt ons niet uit of het warm of koud is. En regen? Dan is ’t even wat minder stoffig, dus dat heeft ook z’n voordelen”.

(Beton)pootje erbij

Natuurlijk moeten de mannen na afloop ook op de foto. De locatie is snel bedacht: pijler 13 bij de Bosscherweg. “Dat is een kunstwerkje. Maar er moet eigenlijk nog een betonpootje bij zodat je de kolommen kunt lezen als MVV”, aldus Andy. “Noe steit er ‘VVV’, dat kin toch neet in Mestreech!”.

Foto boven, van links naar rechts: Nicky Koch, Andy Luijten, Ger Driessen, Frans Huijdts, Ivo Hendrix en Nick Godschalk

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.