EN
> Home > Nieuws > Update kruising Boschstraat/Frontensingel

Update kruising Boschstraat/Frontensingel

Update 15 november 2018:
Open voor alle verkeer vanaf zaterdag 1 december

Nog maar een paar dagen geleden lieten we weten dat kruising Boschstraat/Frontensingel 23 november weer open zou gaan voor alle verkeer. Daar moeten we nu al op terug komen, want openstelling wordt één week later: zaterdag 1 december. De afwerking van de rijbanen en inregelen van het nieuwe verkeerssyteem kan niet worden versneld. Automobilisten moeten daarom tot 1 december rekening houden met de huidige afsluitingen en omleidingen. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel vanaf zaterdag 23 november zonder omleidingen doorgaan. 

Aan de slag bij de Boschstraat

Vanaf vrijdag 9 november gaat Strukton volop aan de slag met de herinrichting van de rijbanen ter hoogte van de Boschstraat. Naar huidige inzichten volgt het asfalt voor de nieuwe rijbanen op vrijdag 23 november. De week daarna staat in het teken van afwerken en inregelen van het nieuwe verkeerssysteem. Vanaf zaterdag 1 december kan autoverkeer weer (bijna*) als vanouds doorgaan.

* Let op: na openstelling van de nieuwe kruising kan verkeer vanaf de Boschstraat niet meer linksafslaan richting Frontensingel.

IMG_2508

 

Nieuwe inrichting voor het fietspad

Het fietspad tussen de Boschstraat en brug over de Havenkom is intussen al grotendeels opnieuw ingericht. Vanaf maandag 13 november gaat Strukton aan de slag met het resterende deel: het fietspad tussen spoorwegovergang en brug. Voetgangers en (bromfietsers kunnen tot en met vrijdag 23 november doorgaan via de naastgelegen rijbaan.

16-23 november: omleiding voor langzaam verkeer

Van vrijdag 16 tot en met vrijdag 23 november neemt bouwer Strukton het fietspad tussen Timmerfabriek en brug onder handen. Voetgangers en (brom)fietsers vanaf de Bosscherweg richting stadscentrum kunnen ter hoogte van de kruising oversteken naar de Boschstraat en doorgaan via het fietspad langs de oude Sphinxfabrieken. Voetgangers en (brom)fietsers vanuit het stadscentrum richting Bosscherweg leiden we om via de Maagdendries en Frontensingel. In de loop van vrijdag 23 november zitten de werkzaamheden erop en zijn alle fietsverbindingen weer open.

omleiding-fietsverkeer

Trambaan

Bij de herinrichting van kruising Boschstraat/Frontensingel is voortdurend rekening gehouden met de komst van de Tram Maastricht-Hasselt. Eén rijstrook wordt straks ingericht als trambaan. Deze rijstrook zetten we daarom voorlopig af met zogenaamde legioblokken: betonnen blokken die veilig op elkaar kunnen worden gestapeld.

Afronden bij de Fransensingel

Vanaf maandag 26 november gaan de bouwers van Strukton verder met de herinrichting van de Fransensingel, de verbinding tussen Boschstraat en Sappi. Verkeer van en naar Sappi kan doorgaan via de eigen op- en afritten van de Noorderbrug en Commandeurslaan. Verkeer op en rond kruising Boschstraat/Frontensingel ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Fotografie: Communicatie Noorderbrugtracé

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.