EN
> Home > Nieuws > Update: Fort Willemweg en Belvédèrelaan open vanaf vrijdag 4 augustus

Update: Fort Willemweg en Belvédèrelaan open vanaf vrijdag 4 augustus

Update: 3 augustus 2017

Goed nieuws voor weggebruikers in Maastricht-West! De nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg en (verlengde) Belvédèrelaan zijn vanaf morgen (vrijdag 4 augustus) open voor (bestemmings)verkeer. Daarmee komt – een paar dagen eerder dan gepland – een einde aan de eerste fase van de werkzaamheden in Maastricht-West.

Veranderingen voor autoverkeer:
  • De Fort Willemweg is open in beide rijrichtingen. Je kunt weer richting de Cabergerweg rijden naar Bosscherveld en de Belvédèrelaan.
  • De Belvédèrelaan is de nieuwe verbindingsweg tussen Lanaken/Smeermaas en Maastricht. Deze weg sluit aan op de rotonde Brusselseweg en de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Zo kan verkeer vanuit België snel en rechtstreeks naar de Noorderbrug en het centrum van Maastricht rijden.
  • Let op! Van 7 tot 21 augustus tijdens de afsluiting van de Noorderbrug kan verkeer vanuit België aan het eind van de Belvédèrelaan alleen rechts afslaan naar de Cabergerweg en niet de Noorderbrug op rijden.
  • De Lage Frontweg is opnieuw ingericht. Via een nieuwe onderdoorgang kunnen personenauto’s (tot 2,70 meter), (brom)fietsers en voetgangers de weg bereiken vanaf de kruising Statensingel/Cabergerweg.

Verkeerssituatie Maastricht-West vanaf 7 augustus

Download de kaart met de nieuwe verkeerssituatie Maastricht-West.

Veranderingen voor (brom)fietsers
  • Via het nieuwe fietspad langs de Fort Willemweg kunnen (brom)fietsers vanaf 7 augustus doorgaan naar de Belvédèrelaan en andersom.
  • De huidige rijbaan van de Fort Willemweg – parallel aan Radium Foam – is dan fietspad en afgesloten voor autoverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer).
Veranderingen voor busverkeer
  • De bussen van vervoerder Arriva volgen vanaf maandag 7 augustus weer de oude, vertrouwde route via de Fagotstraat. Kijk voor meer informatie over de actuele dienstregeling op arriva.nl/limburg.
Vooruitblik: rijroutes vanaf 21 augustus
  • Vanaf maandag 21 augustus kan verkeer vanuit de Fort Willemweg en de Belvédèrelaan ook doorgaan naar de Noorderbrug en andersom.
  • Het oude Noorderbrugtracé met de oprit en afrit vanuit/naar het centrum (Boschstraat/Bosscherweg) is dan vervallen. Voor verkeer tussen de A2 en het stadscentrum is er tot in de zomer 2018 een omleiding via de Cabergerweg, Frontensingel, Boschstraat/Bosscherweg en andersom.
Planning na de bouwvak

Na de bouwvak gaan de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé een volgende fase in en start firma BAM met kabel- en leidingwerk rondom de Cabergerweg, Statensingel en Frontensingel. De werkzaamheden van team GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) sluiten daar opnieuw op aan, allereerst met de herinrichting van de Frontensingel. De Cabergerweg gaat medio 2018 enkele maanden dicht: dan realiseren we hier de droge gracht die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot één groot Frontenpark. Weggebruikers in Maastricht-West moeten dan ook rekening blijven houden met hinder door afsluitingen, omleidingen en extra reistijd.

Slim(mer) op weg

Er is al veel werk verzet voor het project Noorderbrugtracé, maar we zijn er nog niet. Na de bouwvak starten de voorbereidingen voor de herinrichting van de Cabergerweg, kruispunt Statensingel en Frontensingel. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats. Ga goed voorbereid op weg en check vóór vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!

Foto boven: Fred Berghmans

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.