EN
> Home > Nieuws > Uitkijkpunt tijdens afsluiting Noorderbrug

Uitkijkpunt tijdens afsluiting Noorderbrug

Update dinsdag 15 augustus, 11:10 uur: uitkijkpunt definitief afgesloten

De inschuifoperatie zit erop: in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 augustus is het nieuwe brugdeel volledig ingeschoven op zijn definitieve plek. Om bezoekers de kans te geven het eindresultaat met eigen ogen te bekijken, was het uitkijkpunt dinsdag 15 augustus voor de laatste keer geopend, van 09:00 tot 11:00 uur. Daarna is het uitkijkpunt definitief afgesloten. De nieuwe aanlanding is tot maandagochtend 21 augustus het werkterrein van de wegenbouwers.

Uitkijkpunt---zonder-tekst

Download een grotere versie van bovenstaand kaartje hier

De inschuifoperatie is een technisch hoogstandje dat u van thuis uit op de voet kunt volgen via real-time webcambeelden. Of kom een kijkje nemen bovenop de Noorderbrug: van dinsdag 8 tot en met maandag 14 augustus openen we dagelijks – van 09.00 tot 16.00 uur – een speciaal uitkijkpunt, bovenop de nieuwe aanlanding. Zo kunt u ook de voorbereidende werkzaamheden – de sloop van een 200 meter lang deel van de huidige brug – op de voet volgen. Wilt u een bezoekje brengen aan het uitkijkpunt? Houd er dan rekening mee dat dit alleen per trap bereikbaar is. Vervolgens wandelt u zo’n 500 meter over de ‘nieuwe’ brug om het uitkijkpunt te bereiken. Per keer kunnen 75 personen terecht bij het uitkijkpunt. Het is dus mogelijk dat u even moet wachten voordat u een kijkje kunt nemen. En niet te vergeten: toiletvoorzieningen zijn niet aanwezig.

_G9A9389

Wethouders John Aarts en Gert-Jan Krabbendam openden samen het uitkijkpunt bovenop de nieuwe aanlanding. Bekijk hier meer foto’s van de opening van het uitkijkpunt.

Foto’s: Fred Berghmans

 

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.