EN
> Home > Nieuws > Tijdelijke bushaltes rondom kruising Statensingel

Tijdelijke bushaltes rondom kruising Statensingel

Vervoerder Arriva richt tijdens de herinrichting van de Cabergerweg en kruising Statensingel tijdelijke bushaltes aan de Frontensingel en Statensingel. Arriva komt daarmee – samen met bouwer Strukton en gemeente Maastricht – tegemoet aan de wens van omwonenden om tijdens de werkzaamheden aan de Cabergerweg en kruising Statensingel tijdelijke haltes in de directe omgeving in te richten.

In gebruik vanaf woensdag 23 mei

Voorwaarde voor Arriva is dat de tijdelijke haltes een veilige in- en uitstapplek bieden voor busreizigers. Samen met bouwer Strukton en gemeente Maastricht heeft Arriva bekeken waar op korte termijn veilige haltes kunnen worden gerealiseerd. Zowel aan de Frontensingel als aan de Statensingel zijn geschikte locaties gevonden. Woensdag 23 mei zijn de werkzaamheden hier ver genoeg gevorderd om de tijdelijke haltes in gebruik te nemen. Reizigers richting Koningin Emmaplein kunnen dan opstappen aan de Frontensingel, ter hoogte van de nieuwe uitrit P-Cabergerweg. De tijdelijke halte voor reizigers richting Centrum wordt ingericht aan de Statensingel, ter hoogte van huisnummer 29 (zie afbeelding hieronder).

Tijdelijke-bushaltes

Wees voorzichtig!

Busreizigers moeten er rekening mee houden dat de tijdelijke haltes niet beschikken over verhoogde trottoirs. De in- en uitstap is daardoor hoger dan gewend. Ook de routes van en naar de bushaltes zijn door de wegwerkzaamheden in de omgeving niet altijd even comfortabel. Dat geldt vooral voor de looproute tussen Maagdendries en Frontensingel. Tot eind mei moeten reizigers van en naar de Maagdendries te voet doorgaan via P-Sphinx. Zodra firma BAM het kabel- en leidingwerk heeft afgerond, kunnen voetgangers weer als vanouds oversteken tussen Frontensingel en Maagdendries.

Tot aan de bouwvak

Naar verwachting rondt bouwer Strukton de ombouw van het zuidelijke deel van kruising Statensingel nog vóór de bouwvak af. Dan neemt Arriva de nieuw ingerichte (definitieve) bushaltes aan de Frontensingel en Statensingel in gebruik. Een derde definitieve halte – aan de Cabergerweg – gaat tegelijkertijd met de Cabergerweg open.

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.