EN
> Home > Themas > Social Return

Social Return

Ruim aandacht voor Social Return bij Noorderbrug

Sinds de zomer van 2016 is bouwer Strukton volop aan de slag met de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé. Een omvangrijke klus die eind 2018/begin 2019 moet zijn uitgevoerd.  De gemeente Maastricht en WOM Belvédère (opdrachtgevers) hebben met Strukton (opdrachtnemer) goede afspraken gemaakt over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tijdens de uitvoering van het project Noorderbrugtracé.

Toepassing Social Return

Opdrachtgever en opdrachtnemer hebben samen onderzocht hoe ze Social Return binnen het project het beste en meest praktisch kunnen toepassen. Het project Noorderbrugtracé is een kapitaalintensief project. Dat betekent dat het overgrote deel van de kosten niet zit in personeel maar in de aanschaf van materialen zoals asfalt, liggers, pijlers, beton, wapening en meer. Er zijn daarom haalbare doelstellingen afgesproken waarbij binnen het project door Strukton en onderaannemers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet.

Over Social Return

Via Social Return krijgen werkzoekenden een steuntje in de rug en de kans om betaalde werkervaring op te doen. Dat geldt ook voor MBO-studenten die een praktijkgerichte opleiding volgen. Bouwer Strukton verwacht kandidaten in te kunnen zetten voor diverse functies, zoals in de voorbereidingen, wegenbouw, schoonmaak en administratie. Dat is maatwerk, waarbij de bouwer door de gemeente wordt ondersteund. Het belangrijkste is dat de deelnemers aan het Social Returnproject een vak uitoefenen dat hen sterker maakt in de zoektocht naar een baan. Zo maken we samen werk van werk.

Social Return ervaringen bij het Noorderbrugtracé:

De vrouwen van de Frontenkeet

Vakwerk voor Andy, Nicky, Frans en Nick

Kansen voor Arash

Time-out voor Matthew

Meer weten?

Wilt u meer weten over Social Return? Bekijk dan het filmpje hieronder. Of bezoek de website van Social Return Maastricht.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.