EN
> Home > Themas > Het Frontenpark

Het Frontenpark

Door het verleggen van de aanlanding van de Noorderbrug komt er ruimte vrij om de Hoge en Lage Fronten opnieuw met elkaar te verbinden. Zo herstellen we de oude vestingwerken in ere en ontstaat het Frontenpark, een heel nieuw park dat ruim twintig hectare groot is. De gracht die straks de oude vestingdelen met elkaar verbindt, kan dan zowel door dieren als door mensen worden gebruikt.

Door de Hoge en Lage Fronten met elkaar te verbinden, ontstaat aan de noordzijde van de stad één groot park van meer dan twintig hectare groot. Dit Frontenpark is straks de tegenhanger van het stadspark aan de zuidzijde van de stad. Niet alleen qua ligging, maar ook qua uitstraling. Het wordt een rauwer en ruiger park. Met volop ruimte en aandacht voor evenementen, flora en fauna en cultureel erfgoed.

Over de verbinding

De verbinding tussen de Hoge en Lage Fronten wordt gecreëerd door de aanleg van een ‘droge’ gracht, waar wandelaars doorheen kunnen lopen. De verwachting is dat bij de aanleg van de gracht resten van een oude omwalling worden teruggevonden. Het is de bedoeling  om deze historie zichtbaar te maken in de verbinding. Over de gracht komt via een drietal viaducten de versmalde Cabergerweg te liggen. De viaducten liggen los van elkaar zodat veel zonlicht in de gracht kan schijnen, wat goed is voor planten en dieren. Voor fietsers en voetgangers staat in het verlengde van de Kastanjelaan – het fietspad tussen de Fort Willemweg en Cabergerweg  – een aparte brug in de planning. Aan de kant van de Lage Fronten leggen we nog een aparte voetgangersbrug aan.

Kijk op www.frontenpark.nl voor meer informatie. Of neem alvast een virtuele wandeling door het toekomstige Frontenpark.

Animatie droge gracht

Bent u nog niet uitgekeken? eE is ook nog een andere manier om alvast kennis te maken met het nieuwe Frontenpark: online. Met behulp van viewpoints kunt u snel heen en weer gaan van uitkijkpunt naar uitkijkpunt.

Droge gracht viewpoints

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.