EN
> Home > Themas > Bereikbaarheid tijdens bouw

Bereikbaarheid tijdens bouw

Het Noorderbrugtracé strekt zich uit over een lengte van zo’n vijf kilometer: van Limmel (Maastricht-Oost) tot aan de Nobellaan (Maastricht-West) en de Brusselseweg (Maastricht-Noordwest). In de komende jaren – tot eind 2018 – verandert in en langs het tracé de verkeersstructuur door de herinrichting van bestaande en aanleg van nieuwe wegen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden krijgt de bereikbaarheid van het Centrum en de wijken rondom het Noorderbrugtracé veel aandacht. Door slim plannen en bouwen, maar óók door slim reizen. Zo zijn op de Noorderbrug steeds 2×2 rijstroken beschikbaar en werken we voortdurend samen met Maastricht Bereikbaar. Toch moeten weggebruikers tot eind 2018 rekening houden met hinder door – bijvoorbeeld – versmalde rijstroken, gewijzigde rijroutes en/of extra reistijd. Waar nodig sluiten we wegen af. Meestal kortdurend, bijvoorbeeld tijdens weekenden. Maar soms ook voor langere duur. Om ervoor te zorgen dat omleidingsroutes voortdurend beschikbaar zijn, knippen we de werkzaamheden op in onderdelen.

Medio 2016 zijn de eerste echte bouwwerkzaamheden voor het Noorderbrugtracé begonnen. Allereerst ter hoogte van knooppunt Oost (bij de brandweerkazerne), maar ook op en rond de Noorderbrug. Verkeer op de Noorderbrug kon doorgaan, maar moest in de bouwvak van 2017 rekening houden met een afsluiting van twee weken voor het inschuiven van een 180 meter lang brugdek dat oude én nieuwe brug met elkaar verbond. De nieuwe hoofdrijbanen van de Noorderbrug zijn sinds maandag 21 augustus 2017 in gebruik. De bouw van de nieuwe op- en afritten – knoop Boschpoort – gaat door tot in de zomer van 2018.

Het voet- en fietspad van de Noorderbrug is langdurig afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers moeten van 20 maart 2017 tot in de zomer van 2018 rekening houden met een omleiding via de Wilhelminaburg. In Maastricht-West is de Belvédèrelaan verlengd tot aan de Brusselseweg. De kruising Fort Willemweg/Cabergerweg is opgeschoven in zuidelijke richting. Tot eind 2018 werken we verder aan de reconstructie van de Cabergerweg, de droge gracht die Hoge én Lage Fronten met elkaar verbindt, de ombouw van de Frontensingel en kruising Statensingel. Eind 2018 ronden we de werkzaamheden af met de ombouw van de rotonde Brusselseweg (tussen Fort Willemweg en Fagotstraat) tot een kruispunt. Ook de kruising Boschstraat/Bosscherweg nemen we eind 2018 onder handen.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte!M_Bereikbaar_logo_FC

Update: 20 december 2017

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.