EN
> Home > Nieuws > Start laatste grote klussen Noorderbrugtracé maandag 8 oktober

Start laatste grote klussen Noorderbrugtracé maandag 8 oktober

Vijf grote klussen stonden in de planning voor 2018. De eerste twee klussen zijn in de eerste maanden van 2018 afgerond. Klus nummer 3 – de bouw van de onderdoorgang tussen Hoge en Lage Fronten bij de Cabergerweg – hebben we op donderdagochtend 4 oktober afgerond. De laatste twee grote (hinderklussen) zijn kort daarna van start gegaan. De herinrichting van kruising Boschstraat/Frontensingel als eerste, op maandag 8 oktober. Een week later – op maandag 15 oktober – is ook de ombouw van rotonde Brusselseweg begonnen.

Najaar 2018: afsluitingen en omleidingen in Maastricht-West

Tijdens de herinrichting van kruising Boschstraat-Frontensingel en de ombouw van rotonde Brusselseweg moeten alle weggebruikers in Maastricht-West rekening houden met fikse hinder. Zo is kruising Boschstraat-Frontensingel tijdens de eerste fase van de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd autoverkeer vanaf de Noorderbrug en/of Bosscherweg richting stadscentrum. De Frontensingel is tot maandag 19 november afgesloten tussen P-Sphinx en kruising Boschstraat. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan via het bestaande fietspad van de Bosscherweg en het fietspad langs de Timmerfabriek. Ook rondom rotonde Brusselseweg moeten weggebruikers rekening houden met hinder, want de rotonde is vier weken lang afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en (brom)fietsers. Bestemmingsverkeer moet ook daarna nog een paar weken lang rekening houden met omleidingen rondom de nieuwe kruising Brusselseweg.

43973854514_88acf0710a_o

Afronding grote klussen in 2018

In de afgelopen jaren hebben weggebruikers in Maastricht voortdurend rekening moeten houden met grootschalige wegwerkzaamheden. Eerst voor A2 Maastricht en sinds 2016 ook voor de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé. Met de herinrichting van kruising Boschstraat/Frontensingel en ombouw van rotonde Brusselseweg komt de eindstreep wat betreft grote wegafsluitingen in zicht. De gelijktijdige uitvoering van twee grote hinderklussen betekent echter dat de laatste loodjes zwaar worden. Uitstel van één van beide klussen is geen optie: tijdens de wintermaanden is het risico op vertraging te groot. En uitstel tot in 2019 is niet aan de orde. Zowel bouwer Strukton als projectbureau Belvédère WOM BV en wegbeheerder gemeente Maastricht willen de grote wegwerkzaamheden nog dit jaar tot een goed einde brengen.  Zodat weggebruikers in Maastricht vanaf 2019 de vruchten kunnen plukken van de nieuwe verkeersinfrastructuur.

Ga slim op weg!

Ga steeds goed voorbereid de weg op en check voor vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. En vergeet niet om de navigatie tijdig uit te zetten, want de gele borden wijzen u de (juiste) weg. Parkeer slim bij P+R Noord of P+R Zuid. Kunt u de auto laten staan? Neem dan de (brom)fiets of het O.V.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via onze social media kanalen, www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastrichtberaikbaar.nl houden we u op de hoogte.

Fotografie: Bouwfotografe en Fred Berghmans

Update: 7 november 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.