EN
> Home > Nieuws > Start bomenkap

Start bomenkap

Voor de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé moeten niet alleen gebouwen wijken, maar óók bomen. De eerste bomenkap is halverwege januari begonnen, binnen het bedrijventerrein Bosscherveld en rondom de Bosscherweg. Maar daar blijft het niet bij: zo hebben we intussen ook bomen gekapt langs – bijvoorbeeld – de Cabergerweg en Kastanjelaan én rondom het toekomstige knooppunt Bosscherweg.

Broedseizoen
Bij de kap van bomen moeten we rekening houden met het broedseizoen van vogels. Dat begint halverwege maart en loopt door tot medio juli. Om er zeker van te zijn dat de bomenkap erop zit voordat de vogels hun nesten bouwen, is de bomenkap al vroeg in het jaar van start gegaan.

Planning
De eerste kapwerkzaamheden gaan door tot begin maart. Op de Belvédèreberg en rondom de Bosscherweg zit de kap er inmiddels op. Nu wordt er vooral gekapt binnen het bedrijventerrein Bosscherveld.

Hinder
Omwonenden moeten rekening houden met geluidshinder door de inzet van kettingzagen en machines. Verkeer kan meestal gewoon passeren, tenzij de veiligheid in het gedrang komt. Dan moeten voorbijgangers rekening houden met een omleiding.

Groen- en natuurcompensatie
Door de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé verandert er de komende jaren veel in Maastricht-West. Niet alleen voor omwonenden, maar ook voor natuur. Daarom zijn we al vroeg begonnen met de aanleg van nieuwe leefgebieden voor – onder andere – muurhagedissen en vleermuizen. Ook aan groen is gedacht: door het verleggen van het Noorderbrugtracé worden de Hoge en Lage Fronten straks via een ‘droge’ gracht met elkaar verbonden. Zo ontstaat een heel nieuw park, het zogenaamde Frontenpark. Lees meer over groen- en natuurcompensatie of download onze flyer ‘Het groene Belvédère’.

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.