EN
> Home > Nieuws > Spinxkwartier-Frontenpark tour

Spinxkwartier-Frontenpark tour

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour start met een uitleg op hoofdlijnen in het Infocentrum Belvédère. Daarna is het wandelen geblazen: onze gids neemt u via de Eiffel mee naar het Bassin waar in de oude energiecentrale van de Sphinx inmiddels filmhuis Lumière is geopend. De route gaat verder langs de Timmerfabriek richting Lage Fronten, waar een deel van de vestingwerken in ere wordt hersteld en vleermuizen een eigen huis krijgen. Voor de zeldzame muurhagedissen zijn puinruggen aangelegd, waar ze in grote aantallen tevoorschijn komen als ’t zonnetje schijnt. Langs heel de route zijn de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé duidelijk zichtbaar en onze gids vertelt u graag meer over techniek en planning. Ter hoogte van de Lage Frontweg brengt u een bezoekje aan en in de Gashouder, om daarna via Het Radium, De Brandweer en het Lindenkruis terug te wandelen naar het Infocentrum Belvédère.

1 x per 2 weken

De laatste Sphinxkwartier-Frontenparktour vond plaats op woensdag 22 november. Sindsdien geldt een winterstop. In het voorjaar van 2018 gaan we weer op pad. Wilt u meewandelen? Via belvedere@maastricht.nl.kunt u uw interesse alvast doorgeven!

Via onze website, Facebook en digitale nieuwsbrief houden we u op de hoogte!

Groepstour?

Wilt u met een hele groep deelnemen aan de Sphinxkwartier-Frontenpark tour? En dat liefst op een dag en tijdstip naar keuze? Neem dan contact met ons op via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60: samen bekijken we de mogelijkheden!

Praktische informatie
  • Tijd: 14.00-15.30 uur
  • Duur: 2 uur
  • Prijs: gratis
  • Vertrek- en aankomstpunt: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (ingang via Penitentenpoort tussen UNU-MERIT en Pathé)
  • Taal: Nederlands
  • Parkeren(betaald): parkeerterrein Sphinx, ingang via de Frontensingel
  • OV: halte Boschstraat
  • Fietsenstalling: aanwezig voor de deur van Infocentrum Belvédère
  • Bijzonderheden: alleen voor personen die goed ter been zijn
Let op:

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Houd rekening met een ruige wandeling en zorg ervoor dat u makkelijke schoenen draagt, dat loopt wel zo prettig. En houdt u van fotograferen? Neem dan vooral uw camera mee!

Weersomstandigheden

Bij slecht weer – veel regenval – is het terrein moeilijk begaanbaar en uitstel van de tour mogelijk. Is het buiten zomers weer? Vergeet dan niet om een eigen flesje water en/of fris mee te nemen.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.