EN
> Home > Nieuws > Sphinxkwartier-Frontenpark tour

Sphinxkwartier-Frontenpark tour

De komende jaren verandert veel in het Sphinxkwartier en Frontenpark. Zo zijn de vestigingen van UNU-MERIT en Pathé nog maar de eerste in een hele reeks van nieuwe bestemmingen in het Sphinxkwartier. De  Lage Fronten blijven niet achter bij al die nieuwe ontwikkelingen: het verleggen van de aanlanding van de Noorderburg maakt  de realisatie mogelijk van één groot Frontenpark met volop ruimte voor natuur,cultuur én historie. Hoog tijd dus voor een eigen Sphinxkwartier-Frontenpark tour!

Uitgekiende route
De Sphinxkwartier-Frontenpark tour start met een uitleg op hoofdlijnen in het Infocentrum Belvédère. Daarna is het wandelen geblazen: onze gids neemt u via de Eiffel mee naar het Bassin waar de oude energiecentrale van de Sphinx momenteel wordt klaargestoomd voor de komst van filmhuis Lumière. De route gaat verder langs de Timmerfabriek richting Lage Fronten, waar vestingwerken in ere worden hersteld en vleermuizen een eigen huis krijgen. Voor de zeldzame muurhagedissen zijn puinruggen aangelegd, waar ze in grote aantallen tevoorschijn komen als ’t zonnetje schijnt. Een bezoekje aan en in de Gashouder hoort er natuurlijk ook bij, om daarna via Het Radium, De Brandweer en het Lindenkruis terug te wandelen naar het Infocentrum Belvédère.

1 x per 2 weken
Sinds juni 2016 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur één keer per twee weken gratis meewandelen. Maar let op: per keer kunnen niet meer dan 25 personen meewandelen en vol = vol. Meldt u daarom eerst aan via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60 en wandel van 14.00 tot 16.00 uur met ons mee. In het najaar van 2016 kunt u na aanmelding meewandelen op:

 • woensdag 5 oktober
 • woensdag 19 oktober
 • woensdag 2 november

Groepstour?
Wilt u met een hele groep deelnemen aan de Sphinxkwartier-Frontenpark tour? En dat liefst op een dag en tijdstip naar keuze? Neem dan contact met ons op via Belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60: samen bekijken we de mogelijkheden!

Praktische informatie:

 • Duur: 2 uur
 • Prijs: gratis
 • Vertrek- en aankomstpunt: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (ingang via Penitentenpoort tussen UNU-MERIT en Pathé)
 • Taal: Nederlands
 • Parkeren(betaald): parkeerterrein Sphinx, ingang via de Frontensingel
 • OV: halte Boschstraat
 • Fietsenstalling: aanwezig voor de deur van Infocentrum Belvédère
 • Bijzonderheden: alleen voor personen die goed ter been zijn

Let op:
De Sphinxkwartier-Frontenpark tour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Houd rekening met een ruige wandeling en zorg ervoor dat u makkelijke schoenen draagt, dat loopt wel zo prettig. Vergeet bij warm weer niet om een eigen flesje water en/of fris mee te nemen. En houdt u van fotograferen? Neem dan vooral uw camera mee!

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.