EN
> Home > Nieuws > Spectaculaire parade op de Noorderbrug Maastricht

Spectaculaire parade op de Noorderbrug Maastricht

Noorderbrugparade met Theater Titanick en Les Plasticiens Volants

Op de plek waar normaal dagelijks meer dan 50.000 auto’s rijden vindt op zondagavond 20 augustus een uniek spektakel plaats. De top straattheateracts van Theater Titanick en Les Plasticiens Volants werken eenmalig samen en verzorgen een unieke en gratis toegankelijke parade op een bijzondere plek: bovenop de oude Noorderbrug in Maastricht. Bouwer Strukton, projectorganisatie Noorderbrug en de organisatie van festival Cultura Nova slaan de handen ineen om deze bijzondere buitenvoorstelling mogelijk te maken.

Update 17 augustus: bereikbaarheid Noorderbrugparade

Komt u ook kijken? We raden u aan om met de fiets, te voet of met het OV naar de Noorderbrugparade te komen. Bij de ingang van het terrein is een ruime, tijdelijke fietsenstalling. Let op: na afloop van de parade moeten alle fietsen weg zijn. Komt u met de auto? Parkeer dan betaald bij parkeerterein Sphinx of P+W Cabergerweg en loop verder naar de ingang bij de oude afrit Bosscherweg. Houd er rekening mee dat de Bosscherweg die avond is afgesloten voor autoverkeer van 18.00 uur tot middernacht. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen wel doorgaan. Op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar vindt u de omleidingen, actuele verkeersdrukte én parkeerinformatie. Bekijk hieronder een plattegrond van het paradeterrein.

BVD033 WTK flyer CC.indd

Theater Titanick

Dit Duitse spektakelgezelschap trekt voorbij in paradevorm met rijdende objecten uit de openluchtvoorstelling ‘Firebirds’.  Ze verbeelden  de strijd om het eerste vliegende toestel. Een parade van avontuurlijke piloten uit verschillende landen zoekt met hun ‘vliegende’ Madmax-achtige machines op spectaculaire wijze hun weg door en langs het publiek op de Noorderbrug. Het publiek ervaart groteske pogingen van de piloten om op te stijgen, vol vuureffecten en rookwolken.

Firebirds2 -Foto: Matthias Ahlke-

Les Plasticiens Volants

Deze Franse theatergroep is geen onbekend gezelschap voor Maastricht. Met hun gigantische opblaasfiguren openden ze eerder al Mosae Forum en de nieuwe Markt. Nu zijn ze terug! In het decor van de oude Noorderbrug verbazen en verwonderen ze met hun enorme opblaasbare marionetten het publiek. De door acteurs aangestuurde ‘poppen’ bewegen, dansen en rennen door het publiek. Een garantie voor een uniek schouwspel.

godzilla_Lille3000Renaissances_photoMaximeDufour_2039

Noorderbrug afgesloten voor alle verkeer: kansen voor theater!

De bekende Noorderbrug in Maastricht krijgt een nieuwe aanlanding aan de westzijde van de Maas. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer en ontstaat aan de noordkant van de stad een nieuw park. Om deze nieuwe aanlanding op de bestaande brug aan te sluiten gaat de brug van maandag 7 tot maandag 21 augustus dicht voor al het verkeer. Dat is vervelend voor weggebruikers, maar het biedt wel de mogelijkheid om voor bewoners en bezoekers iets speciaals te organiseren. Dat doen we op zondagavond 20 augustus. Dat is de dag voordat de ‘nieuwe Noorderbrug’ in gebruik wordt genomen. Zo nemen we symbolisch afscheid van de ‘oude’ en verwelkomen we de ‘nieuwe’ brug.

Gratis toegang. Voorprogramma start om 19.30 uur. Kom op tijd!

De brug gaat open voor publiek om 19.30 uur. Tot 21.00 uur vindt op de brug een voorprogramma plaats. Een mooie amuse, met tal van verrassingen die je zeker niet wilt missen. De hoofdparade met Theater Titanick en Les Plasticiens Volants start om 21.00 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kom op tijd, want vol is vol!

Toegang tot de brug

Het publiek kan de Noorderbrug betreden via de oude afrit naar de Bosscherweg. Vanaf hier kan iedereen de Noorderbrug oplopen. De parade en alle andere onderdelen vinden plaats bovenop de oude Noorderbrug. Het spektakel is voor iedereen geschikt en toegankelijk.

Bereikbaarheid

We raden mensen aan vooral te voet, met de fiets of het OV te komen. Er zijn bij de ingang fietsenstallingen aanwezig. Kom je toch met de auto, parkeer dan (betaald) bij P Sphinx of P Cabergerweg en loop naar de ingang.  Check op de dag zelf maastrichtbereikbaar.nl voor de actuele informatie over de bereikbaarheid van Maastricht.

logos Noorderbrugparade

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.