EN
> Home > Nieuws > Slopen op de Noorderbrug

Slopen op de Noorderbrug

Nachtwerk van dinsdag 9 op woensdag 10 mei

Sinds afgelopen maart renoveren we het brugdek van de Noorderbrug. Om autoverkeer door te laten gaan werken we in fasen. Vanaf zaterdagochtend 13 mei nemen we het noordelijke brugdek onder handen. Verkeer schuift dan op naar de zuidzijde van de Noorderbrug. Om ervoor te zorgen dat de afrit richting Bosscherweg bereikbaar blijft, slopen we vooraf de betonnen middenberm tussen Maasoever en afrit over een lengte van 80 meter.

Avond – en nachtwerk

Om verkeershinder tot een minimum te beperken staan de sloopwerkzaamheden  ingepland voor de avond en nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 mei. We starten meteen na de avondspits, naar verwachting omstreeks 19.00 uur. Voor het sloopwerk zetten we hydraulische sloopkranen in, oftewel  ‘prikkers’.  Stukje bij beetje pikken de kranen het beton van de middenberm weg. Verkeer kan doorgaan, maar moet rekening houden met rijstrookafzettingen in beide rijrichtingen. Naar verwachting ronden we de werkzaamheden in de loop van de nacht af.

Geluidshinder

Waar mogelijk doen we ons best om hinder tot een minimum te beperken, maar geluidshinder is onvermijdelijk door de inzet van machines en materieel. Zeker rondom de Maasoever, waar geluid ver kan dragen. Om de duur van de sloopwerkzaamheden te beperken zet bouwer Strukton meerdere sloopkranen tegelijkertijd in. Bewoners van Boschpoort doen er goed aan ramen en deuren tijdens de werkzaamheden dicht te houden, om zo hinder te beperken.

Foto boven: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.