EN
> Home > Nieuws > Slimme reisacties tijdens afsluiting Noorderbrug

Slimme reisacties tijdens afsluiting Noorderbrug

Van 7 tot 21 augustus 2017 is de Noorderbrug volledig afgesloten. Hoe overbrug jij de verkeershinder? Samen met Maastricht Bereikbaar bieden we inwoners en reizigers een breed scala aan producten en acties om slim en goedkoop in, van en naar Maastricht te reizen.

De Noorderbrug is van maandagochtend 7 tot maandagochtend 21 augustus 2017, tijdens de bouwvak, afgesloten voor alle verkeer. Dan wordt een deel van de bestaande Noorderbrug gesloopt en een nieuw brugdeel ingeschoven en aangesloten. Ondanks het zorgvuldig gekozen moment in een relatief rustige periode, brengt de afsluiting verkeershinder met zich mee in en rond de stad.

Samen houden we Maastricht Bereikbaar

Voorafgaand aan de afsluiting, maar vooral ook tijdens de afsluiting bieden we daarom een uitgebreid pakket aan maatregelen om de stad en regio bereikbaar te houden. We roepen iedereen op om slim te reizen: pak de fiets, neem het OV of parkeer slim, bijvoorbeeld op een P+R. Op die manier ervaar je als reiziger zelf minder hinder en draag je bij aan een beter bereikbare stad.

Acties voor iedereen

Zowel voor inwoners van Maastricht als voor bezoekers van de stad en voor forenzen die niet bij een partner van Maastricht Bereikbaar werken, zijn er verschillende interessante acties:

  • Een voordelig busabonnement van € 20,- waarmee je de hele maand augustus onbeperkt kunt reizen in alle stadsbussen
  • Voor € 2,- retour met de trein reizen op de trajecten Maastricht-Sittard, Maastricht-Kerkrade en met de bus op het traject Maastricht-Vaals/Aken. Je kunt naar en vanuit Maastricht reizen op deze trajecten (geldig van 7 tot en met 20 augustus)
  • Een gratis maandabonnement voor P+R Maastricht Noord (ter waarde van € 20,-) voor de maand augustus, als je in juni of juli een abonnement hebt gekocht
  • 1 week gratis een e-bike proberen (beperkt voorradig, op = op)
  • Kans op prijzen en beloningen via speciale fietsacties (in juli en augustus)
  • De OV-ToerPas van Arriva om voordelig door Zuid-Limburg te reizen
Acties voor aangesloten werkgevers

Voor de werknemers van partners van Maastricht Bereikbaar is er gratis 1 maand OV of 4 weken een e-bike (op=op) voor automobilisten die nog geen gebruik maken van de reisalternatieven die Maastricht Bereikbaar biedt. Wie al reist met het OV krijgt in augustus een maandabonnement voor € 20,-. Heb je in juni of juli een abonnement voor P+R Maastricht Noord gekocht, dan kun je een gratis abonnement voor augustus krijgen. Verder kun je gratis het Nextbike deelfietssysteem proberen tijdens de afsluiting of sparen voor extra credits wanneer je deelneemt aan het beloningsprogramma In Beweging.

Alternatieven voor automobilisten op de Noorderbrug

Daarnaast benaderen we ongeveer 1000 forenzen die zich op basis van een verkeersonderzoek op de Noorderbrug aangemeld hebben voor een aanbod om anders te reizen tijdens de afsluiting. Ook zij kunnen kiezen uit diverse producten. Hierover ontvangen ze een aparte nieuwsbrief.

Samenwerking met bedrijven

Maastricht Bereikbaar werkt ook samen met diverse ondernemersverenigingen om oplossingen te bedenken voor de bevoorrading tijdens de afsluiting. Zo kijken we nu of het mogelijk is onder gunstige condities elektrische cargo bikes (transportfietsen) beschikbaar te stellen. Daarnaast kijken we samen met bedrijven hoe we klanten en leveranciers kunnen voorzien van reisinformatie.

P+R-locaties

Verder komt er tijdens de afsluiting tijdelijk een uitbreiding van P+R Maastricht Noord en start in juli P+R Maastricht Zuid. Hierover lees je meer in een apart artikel over de uitbreiding van de P+R-locaties.

Meer weten?

Kijk op www.maastricht-bereikbaar.nl/noorderbrug. Hier verschijnt de komende weken uitgebreide informatie over de acties en andere producten.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.