EN
> Home > Nieuws > Rotonde Brusselseweg: doorstroming op nr 1

Rotonde Brusselseweg: doorstroming op nr 1

Sinds augustus gaat verkeer in Maastricht-West via de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg door naar rotonde Brusselseweg en verder, richting Fagotstraat en Nobellaan. De nieuwe infrastructuur in Maastricht-West is echter nog niet af. Dat is merk- en voelbaar ter hoogte van rotonde Brusselseweg: daar sluiten de nieuwe en oude rijbanen niet overal goed op elkaar aan. Een definitieve oplossing moet echter wachten tot eind 2018. Dan volgt het sluitstuk van het nieuwe Noorderbrugtracé: de ombouw van rotonde Brusselseweg tot een kruispunt waar oost-west (en andersom) verkeer voorrang heeft.

Tijdelijke situatie

De huidige, tijdelijke verkeerssituatie in Maastricht-West is nog niet geschikt om al het verkeer op een goede manier af te wikkelen. Dat heeft ermee te maken dat de hoofdinfra van het nieuwe Noorderbrugtracé gereed is, maar nog niet alle nieuwe wegaansluitingen. De komende maanden gaan we volop verder met de afbouw van de nieuwe op- en afritten bij knoop Boschpoort en de herinrichting van de Cabergerweg, Frontensingel en kruising Statensingel. Pas als al deze werkzaamheden zijn afgerond kunnen we rotonde Brusselseweg definitief ombouwen. Tot dan moeten we op de rotonde alle rijrichtingen mogelijk houden, om zo de bereikbaarheid van Maastricht-West te garanderen.

Tussentijdse aanpassingen

Om het rijcomfort rondom rotonde Brusselseweg te verbeteren, voeren we waar nodig reparaties uit. Het gaat dan om kleine werkzaamheden die niet meer dan een tussentijdse oplossing zijn. Weggebruikers moeten dan ook tot eind 2018 rekening blijven houden met verminderd rijcomfort ter hoogte van rotonde Brusselseweg.

Geplaatst: 22 februari 2018

Foto: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.