EN
> Home > Nieuws > Rijstrookafzettingen Noorderbrug

Rijstrookafzettingen Noorderbrug

De voorbereidingen voor de renovatie van het dek van de Noorderbrug zijn al een tijdje geleden in gang gezet. Tot nog toe was daar echter nog weinig van te zien. Volgende week verandert dat: dan worden de voegovergangen* van het brugdek ingemeten.

Rijstrookafzettingen
Op dinsdag 3 mei moet verkeer richting Centrum vanaf de brandweerkazerne rekening houden met een rijstrookafzetting. Woensdag 4 mei is het de beurt aan verkeer richting Viaductweg. Op beide dagen wordt er gewerkt van 09.30 tot 15.30 uur én geldt een aangepaste maximumsnelheid van 50 km/uur.

Voet- en fietspad
Ook voetgangers en (brom)fietsers moeten rekening houden met hinder op dinsdag 3 en woensdag 4 mei. Om de beurt is tussen 09.30 en 15.30 uur één rijrichting van het fietspad afgesloten. Het trottoir is wordt als laatste afgesloten. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gewoon passeren.

* Een voegovergang is (meestal) een tussenstuk in een brugdek, viaduct of weg. Op een brugdek zorgt het tussenstuk voor een goede aansluiting tussen de verschillende brugdelen. Dat is niet alleen nodig om verkeer zo comfortabel mogelijk door te laten rijden, maar ook om het brugdek beter bestand te maken tegen krimp en uitzetting door – bijvoorbeeld – temperatuurverschillen en verkeersbelasting.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.