EN
> Home > Nieuws > Prefabliggers voor kunstwerk A

Prefabliggers voor kunstwerk A

Voor het nieuwe Noorderbrugtracé realiseren we niet alleen een nieuwe aanlanding, maar ook een aantal kleine(re) kunstwerken. Bijvoorbeeld bij de Lage Frontweg waar bouwer Strukton sinds september gestaag doorwerkt aan de bouw van het zogenaamde ‘kunstwerk A’*, een toekomstige verbinding voor voetgangers, (brom)fietsers en personenauto’s Lage Frontweg en Belvédèrelaan.

Liggers in mini-formaat

Maandag 27 en dinsdag 28 maart komen 34 prefabliggers aan voor kunstwerk A. In vergelijking met de liggers voor de nieuwe aanlanding zijn het (bijna) dwergformaten: tot zo’n 21 meter lang en niet zwaarder dan een ton of 20. Binnen het werkterrein bij de Lage Frontweg staat een 250-tons hijskraan klaar om de liggers op hun plek te hijsen.

(Verkeers)hindervrij

Voor het vervoer van de liggers van kunstwerk A hoeven we geen speciale transporten in te zetten: een verlengde vrachtwagen volstaat. Verkeer hoeft daarom geen rekening te houden met hinder.  Dat geldt ook voor het inhijsen van de liggers: alle hijswerkzaamheden vinden plaats binnen het werkterrein.

Transporttijden

Transporten rijden maandag 27 en dinsdag 28 maart op en neer tussen Praamkade in de Beatrixhaven en het werkterrein aan de Lage Frontweg. De werkdagen zijn lang: van 07.00 tot 19.00 uur.

* ‘Kunstwerk A’ is een werknaam, een formele naam wordt – als dat nodig is – vastgesteld door de Straatnamencommissie van de gemeente Maastricht.

Lees meer over de liggertransporten voor het nieuwe Noorderbrugtracé

Foto: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.