EN
> Home > Nieuws > Op weg naar nieuwe fase knooppunt Oost

Op weg naar nieuwe fase knooppunt Oost

Vanaf zaterdag 13 mei gaat de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne een nieuwe fase in. Dan gaat de Franciscus Romanusweg weer open voor alle verkeer en start bouwer Strukton met de herinrichting van de rijbanen van de Willem-Alexanderweg (tussen Viaductweg en Bersebastraat).  De renovatie van de Noorderbrug sluit daarop aan: autoverkeer schuift op naar de zuidzijde van het brugdek. Vanaf maandag 8 mei gaan we aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. Verkeer moet tot en met zaterdagochtend 13 mei dagelijks rekening houden met rijstrookafzettingen op de Viaductweg en Noorderbrug.

Voorbereidingen van dag tot dag

Maandag 8 mei

Op de Noorderbrug verwijderen we waar nodig lichtmasten en vangrails. Van 09.30 tot 15.30 uur zijn we op de brug het werk, in de avond en nacht – van 19.00 tot 03.00 uur – ziet u onze wegenbouwers op de Viaductweg. Verkeer kan doorgaan, maar moet rekening houden met rijstrookafzettingen. Omwonenden ondervinden geen hinder.

Dinsdag 9 mei

De middenberm van de Viaductweg wordt verlaagd en straatmeubilair (borden en verlichting) verwijderd.  ’s Avond en ’s nachts – van 19.00 tot 06.00 uur – zijn we zowel op de Viaductweg als de Noorderbrug aan het werk. Verkeer kan doorgaan, maar moet opnieuw rekening houden met rijstrookafzettingen. Omwonenden kunnen ’s avonds en ’s nachts hinder ondervinden door sloopwerkzaamheden op de Noorderbrug.

*  Dinsdag 9 mei vinden overdag geen werkzaamheden plaats, mits de werkzaamheden van maandag 8 mei volgens planning verlopen.

Woensdag 10 mei

Op de Viaductweg en Noorderbrug gaan we verder met het aanpassen van de middenberm en inrichten van een nieuwe, tijdelijke verkeerssituatie.  ’s Avonds en ’s nachts asfalteren we de verlaagde en gesloopte middenbermen. Verkeer moet opnieuw rekening houden met rijstrookafzettingen, telkens buiten de spitstijden. Omwonenden ondervinden geen hinder.

Afronding: nachtwerk van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei

In de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei richten we de verkeerslichten rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne opnieuw in. Werkzaamheden starten na afloop van de avondspits en gaan door tot in de nacht. Verkeer kan doorgaan, maar moet ook nu weer rekening houden met oponthoud door rijstrookafzettingen. Na afronding van de werkzaamheden gaat de volgende fase van de ombouw van knooppunt Oost van start: dan is de Franciscus Romanusweg weer open voor alle verkeer, maar de Willem-Alexanderweg afgesloten tussen Viaductweg en Bersebastraat.

Meer informatie?

Lees hier meer over de volgende fase van de werkzaamheden rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne.

Ga slim op weg!

Zolang nog niet alle infrastructuur klaar is, blijft de bereikbaarheid van Maastricht voortdurend in beweging. Op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar vindt u naast afsluitingen en omleidingen ook de actuele verkeersdrukte. Of maak gebruik van een van de alternatieven voor reizen met de auto .  

Foto boven: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.