EN
> Home > Nieuws > Ombouw rotonde Brusselseweg naar kruising

Ombouw rotonde Brusselseweg naar kruising

Van maandag 15 oktober tot eind november

Sinds augustus 2017 gaat verkeer in Maastricht-West via de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg door naar rotonde Brusselseweg en verder. We zijn er echter nog niet, want de ombouw van rotonde Brusselseweg naar een kruising is de laatste grote klus voor het nieuwe Noorderbrugtracé. Weggebruikers moeten tijdens de ombouw rekening houden met fikse hinder want bouwer Strukton richt tegelijkertijd de kruising Boschstraat-Frontensingel opnieuw in.

Werken in fasen

Fase 1 tot woensdagmiddag 14 november, 16.00 uur

Strukton voert de werkzaamheden aan rotonde Brusselseweg in fasen uit. Weggebruikers ondervinden de grootste hinder tijdens fase 1, van maandag 15 oktober tot woensdagmiddag 14 november. Dan is de rotonde volledig afgesloten, van zebrapad tot zebrapad. Tijdens fase 2 is de rotonde omgebouwd tot kruising en kan oost-west verkeer (en andersom) weer doorgaan. Rechtsafslaan is dan echter nog niet mogelijk. Naar verwachting rondt Strukton de werkzaamheden in de loop van vrijdag 23 november af.

Fase 1: rotonde Brusselseweg tot woensdagmiddag 14 november (16.00 uur) afgesloten voor alle verkeer

Verkeersmaatregelen in ‘t kort
Maandagochtend 15 oktober sluit Strukton rotonde Brusselseweg af voor alle verkeer, inclusief voetgangers en (brom)fietsers. Autoverkeer leiden we vier weken lang via de Clavecymbelstraat en Peter Huyssenslaan om naar de Cabergerweg (en andersom). Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de wijk. Kijk voor meer informatie over de verkeersmaatregelen op de website van Maastricht Bereikbaar.

Wat gaan we doen?
Firma BAM start maandag 15 oktober met het verwijderen van een restant van een oude hoogspanningskabel. De bouwers van Strukton slopen vervolgens de rotonde en het wegdek rondom. Daarna start de opbouw van de nieuwe kruising, van fundering tot en met nieuw asfalt, markeringen én verkeerslichteninstallatie. Woensdagmiddag 14 november november rondt Strukton de eerste fase van de ombouw af.

Luchtfoto rotonde Brusselseweg

Fase 2: kruising Brusselseweg woensdagmiddag 14 november open voor oost-westverkeer

Woensdagmiddag 14 november zit fase 1 erop en gaat kruising Brusselseweg open voor oost-west verkeer (van Cabergerweg naar Via Regia en andersom). De bouwers van Strukton gaan vervolgens ten noorden en zuiden van kruising Brusselseweg aan de slag met het inrichten van de verkeersinstallaties. Tot zaterdag 24 november is rechtsafslaan op de nieuwe kruising niet mogelijk. Omwonenden moeten dan ook tijdens fase 2 rekening houden met omleidingen en extra reistijd. Lees meer over de verkeersmaatregelen tijdens fase 2 op de website van Maastricht Bereikbaar.

Van rotonde naar kruising Brusselseweg: waarom?

De ombouw van rotonde Brusselseweg is de laatste stap in de realisatie van een nieuwe verkeersstructuur voor Maastricht-West. In de huidige verkeersituatie kan autoverkeer via rotonde Brusselseweg onvoldoende doorstromen. Dat verandert na ombouw. Dan heeft oost-westverkeer (en andersom) voorrang en is alleen rechtsafslaan voor autoverkeer toegestaan. De stadsbus mag wel nog linksafslaan en ovetgangers en (brom)fietsers kunnen in alle richtingen oversteken. Bouwer Strukton richt een verkeerslichteninstallatie in waarvan de lichten meestal op groen blijven. Tenzij een stadsbus aankomt of langzaam verkeer oversteekt: dan gaat het stoplicht wel op rood. Bekijk hieronder een kaartje met toekomstige rijroutes.

Luchtfoto-toekomstige-situtatie-kruising-Brusselseweg-v2

2019: grootste hinderklussen afgerond

In 2019 werkt bouwer Strukton verder aan de afbouw van het Noorderbrugtracé. Denk bijvoorbeeld aan de afwerking van de onderdoorgang tussen Hoge en Lage Fronten, de inrichting van de Lage Fronten en het nieuwe Baron Dibbetspark bij de Boschstraat. Weggebruikers moeten af en toe nog rekening houden met wegenwerk. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van de laatste (dek)lagen asfalt. De grootschalige en langdurige wegafsluitingen zitten er dan echter op. Kortom: 2019 wordt een oogstjaar voor omwonenden van het Noorderbrugtracé!

Blijf op de hoogte!

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl, www.maastricht-bereikbaar.nl en social media kanalen houden we u op de hoogte!

Fotografie: Fred Berghmans

Luchtfoto’s: Aron Nijs

Update: 14 november 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.