EN
> Home > Nieuws > Noorderbrugtracé van boven

Noorderbrugtracé van boven

Tijdens de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé laten we van tijd tot tijd luchtfoto’s maken door fotograaf Aron Nijs. Zo krijgen we een goede indruk van de voortgang en kunnen we straks nog eens terugkijken naar ‘hoe ’t vroeger was’. Want in 2018 ziet het er heel anders uit in Maastricht-West.

Van Sphinxkwartier naar Frontenpark
Door de verlegging van het Noorderbrugtracé wordt de binnenstad als ’t ware vergroot. Ten zuiden van het tracé ontstaat een heel nieuw gebied: het Sphinxkwartier. Maar er komt ook ruimte vrij om de Hoge en Lage Fronten met elkaar te verbinden tot een nieuw park dat ruim twintig hectare groot is: het Frontenpark.

Tracé in beeld
Maar voorlopig is dat nog toekomstmuziek. In april 2015 maakte Aron Nijs een eerste rondje luchtfoto’s voor ons. Inmiddels zijn we een jaar verder en is het grootste deel van de sloop en een deel van de bomenkap afgerond. De ligging van de nieuwe aanlanding wordt daardoor steeds beter zichtbaar. We hebben daarom één foto ingetekend met het tracé van de nieuwe aanlanding en de Belvédèrelaan. Wilt u alle foto’s bekijken? Ga dan naar onze Flickr-account Belvédère Maastricht.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.