EN
> Home > Nieuws > Nieuwe verkeerssituaties in Maastricht-West

Nieuwe verkeerssituaties in Maastricht-West

In de afgelopen maanden heeft bouwer Strukton de laatste grote (hinder)klussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé afgerond. Rotonde Brusselseweg is omgebouwd naar een kruising en de bestaande kruising Boschstraat/Frontensingel heeft een nieuwe inrichting gekregen.

Wennen aan nieuwe verkeerssituaties

Nieuwe verkeerssituaties zijn altijd wennen, ongeacht of u te voet, per fiets of auto op weg gaat. De komende weken moeten weggebruikers in Maastricht-West extra alert zijn, want oude (rij)gewoonten zijn hardnekkig. Let dus goed op, volg de borden en houd ogen en oren steeds open. We zetten de veranderingen nog eens op een rij:

Kruising Brusselseweg

De nieuwe kruising Brusselseweg is sinds vrijdag 23 november open voor alle verkeer. De ombouw van rotonde Brusselseweg was de laatste stap in de realisatie van een nieuwe verkeersstructuur voor Maastricht-West. In de nieuwe verkeerssituatie heeft oost-westverkeer (en andersom) voorrang en is alleen rechtsafslaan voor autoverkeer toegestaan. De stadsbus mag wel nog linksafslaan en voetgangers en (brom)fietsers kunnen in alle richtingen oversteken. De verkeerslichteninstallatie blijft meestal op groen. Tenzij een stadsbus aankomt of langzaam verkeer oversteekt: dan gaat het stoplicht wel op rood. Bekijk hieronder een kaartje met definitieve rijroutes.

Luchtfoto-toekomstige-situtatie-kruising-Brusselseweg-v2

Kruising Boschstraat/Frontensingel

Vanaf zaterdag 1 december is de nieuw ingerichte kruising Boschstraat/Frontensingel open voor alle verkeer. De verkeerssituatie is dan bijna als vanouds, maar autoverkeer vanaf de Boschstraat kan niet meer linksafslaan richting Frontensingel. Rijroutes vanaf Het Bassin richting Statensingel, P-Cabergerweg en P-Sphinx zijn dan ook gewijzigd. Meer weten? Lees dan ons nieuwsbericht.

Hulpdiensten en nieuwe rijroutes

Om ervoor te zorgen dat alle hulpdiensten steeds snel ter plekke zijn als dat nodig is, worden tijdelijke en/of definitieve rijroutes vooraf besproken. A

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.