EN
> Home > Nieuws > Nieuwe inrichting kruising Sandersweg/Belvédèrelaan

Nieuwe inrichting kruising Sandersweg/Belvédèrelaan

Van maandag 11 november tot en met begin december

In 2017 namen we de nieuwe en verlengde Belvédèrelaan in gebruik. Al snel bleek dat voor een veilige inrichting van kruising Sandersweg/Belvédèrelaan aanvullende maatregelen nodig waren. Eind 2017 werd daarom – in afwachting van de herinrichting van de kruising – de Sandersweg-West afgesloten voor doorgaand verkeer. Inmiddels is het nieuwe ontwerp van de kruising Sandersweg/Belvédèrelaan gereed. Aannemer Heijmans gaat vanaf maandag 11 november aan de slag.

Definitieve inrichting

Voor autoverkeer
Van maandag 11 november tot eind november richt de aannemer de kruising in als een kruising met twee T-splitsingen (zie kaartje hieronder). Ter hoogte van de aansluiting met de Sandersweg-Oost komt een verkeerlichteninstallatie. De Sandersweg-West is en blijft afgesloten voor doorgaand verkeer. Bedrijven aan de ‘bovenzijde’ blijven bereikbaar via de Brusselseweg, bedrijven aan de ‘onderzijde’ via de Belvédèrelaan.

(Brom)fietsers
De huidige haakse oversteek bij kruising Sandersweg/Belvédèrelaan maakt plaats voor een recht doorgaand fietspad met verkeerslichteninstallatie.

KAARTJE VOOR INTERNET

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zet aannemer Heijmans machines en materieel in. Omwonenden en omliggende bedrijven moeten rekening houden met hinder door geluid en/of trillingen. Verkeer leiden we tijdens de werkzaamheden om met gele borden. We zetten de verkeersmaatregelen hier onder op een rij:

Belvédèrelaan noord (tussen Pontonniersweg en rotonde Brusselseweg):
Afgesloten voor alle verkeer van maandag 11 november tot en met begin december.  Automobilisten en (brom)fietsers leiden we met gele borden om via de Brusselseweg.

Sandersweg-West:
Is definitief afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Tijdens de werkzaamheden is de Sandersweg-West ter hoogte van de Belvédèrelaan ook afgesloten voor (brom)fietsverkeer.

Sandersweg-oost (bij kruispunt Belvédèrelaan):
Afgesloten voor alle verkeer van maandag 11 november tot en met begin december.

Let op: de Sortieweg blijft open voor alle verkeer, uitgezonderd tijdens asfaltwerkzaamheden.

Werktijden

Aannemer Heijmans werkt dagelijks van 07.00 tot 17.00 uur. Als de planning in het gedrang komt, is ook avond- en/of nachtwerk mogelijk.

Let op: weersafhankelijk

Wegenwerk is weersafhankelijk. Vertraging door (zware) regenbuien of vrieskou is niet uitgesloten. Check www.noorderbrugmaastricht.nl en/of www.maastrichtbereikbaar.nl voor actuele informatie . Of volg ons op Facebook via SphinxkwartierMaastricht.

Vragen/meldingen?

Heeft u nog vragen? Of wilt u een melding doorgeven? Neem dan contact op via 043 – 350 14 60 of belvedere@maastricht.nl.

Restpunten Noorderbrugtracé

Sinds juni 2019 is bouwer Strukton klaar met de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé. Toch zijn nog niet álle Noorderbrugklussen geklaard: de komende maanden zet projectbureau Noorderbrugtracé – samen met de gemeente Maastricht – waar nodig de laatste punten op de i. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van waterputten voor een goede afvoer van regenwater. Of aan grondwerk waar nog de finishing touch ontbreekt. Daarbij houden we telkens opnieuw rekening met de natuur in de directe omgeving: is het broedseizoen? Of beginnen de dieren aan hun winterslaap? Per restklus stemmen we de planning daarop af. We houden u op de hoogte!

 

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.