EN
> Home > Nieuws > Nieuwe fase ombouw kruispunt brandweerkazerne

Nieuwe fase ombouw kruispunt brandweerkazerne

Herinrichting Willem-Alexanderweg tussen Viaductweg en Bersebastraat van 13 mei tot medio juli

Vanaf zaterdag 13 mei gaat de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne een nieuwe fase in. Dan gaat de Franciscus Romanusweg weer open voor alle verkeer en start bouwer Strukton met de herinrichting van de rijbanen van de Willem-Alexanderweg (tussen Viaductweg en Bersebastraat). De renovatie van de Noorderbrug sluit daarop aan: autoverkeer schuift op naar de zuidzijde van het brugdek. Verkeer moet opnieuw rekening houden met gewijzigde rij- en fietsroutes.

Werken in fasen

13 mei – 17 juni 2017

Sinds zaterdag 13 mei is de Franciscus Romanusweg weer open voor verkeer en richten we het meest zuidelijke deel van de rijbanen van de Willem Alexanderweg – tussen Viaductweg en inrit van de brandweerkazerne – opnieuw in. In de avond en nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni ronden we de de eerste fase van de herinrichting af en richten we de verkeerssituatie rondom de brandweerkazerne opnieuw in.

Lees meer over de eerste fase van de herinrichting van de Willem-Alexanderweg

17 juni – medio juli 2017

In de avond en nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni richten we de verkeerssituatie rondom de brandweerkazerne opnieuw in. Vanaf zaterdagochtend 17 juni gaat autoverkeer grotendeels door via de definitieve situatie en kruisende bewegingen zijn dan niet meer nodig. Om de doorstroming te bevorderen is linksafslaan niet meer mogelijk. De verkeerslichteninstallatie blijft staan en springt – zodra naderend autoverkeer de lussen in het wegdek activeert – meteen op groen*. Alleen als de brandweer uitrukt, moet verkeer wachten voor het rode licht. Medio juli ronden we de herinrichting van de Willem Alexanderweg grotendeels af. In de loop van september komen we terug om de puntjes op de i te zetten.

Lees meer over de tweede fase van de herinrichting van de Willem Alexanderweg

Renovatie brugdek Noorderbrug

Om verkeershinder te beperken sluit de renovatie van het brugdek van de Noorderbrug telkens aan op de werkzaamheden rondom knooppunt Oost. Het zuidelijke brugdek is inmiddels onder handen genomen en sinds zaterdag 13 mei wordt het noordelijke deel van het brugdek gerenoveerd. Vanaf zaterdag 17 juni is de middenberm aan de beurt. Verkeer richting stadscentrum en/of Maastricht-West schuift dan op naar de noordzijde van de Noorderbrug, verkeer richting knooppunt Oost en verder blijft doorgaan via de zuidzijde van het brugdek.

Klik hier voor meer informatie over de renovatie van de Noorderbrug


Verkeershinder

Voor autoverkeer

Automobilisten worden van zaterdag 13 mei tot medio juli met gele borden omgeleid via de Franciscus Romanusweg, Borgharenweg en nieuwe rijbanen van knooppunt Oost. Op de Noorderbrug kan autoverkeer in beide rijrichtingen via het zuidelijke brugdek doorgaan via 2×2 rijstroken. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste maximumsnelheid van 50 km/u. Bekijk de omleidingsroutes voor autoverkeer op de kaart. Of ga voor een overzicht van de verkeersmaatregelen naar de website van Maastricht Bereikbaar.Opgelet! Planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk.

Voor (brom)fietsers

Van en naar Limmel, Beatrixhaven en/of Borgharen
De fietspaden aan weerszijden van de Willem-Alexanderweg – tussen Viaductweg en Bersebastraat – zijn vanaf zaterdag 13 mei definitief afgesloten. Dat geldt ook voor het noordelijke fietspad langs de Viaductweg, tussen Meerssenerweg en Willem-Alexanderweg. Voetgangers en (brom)fietsers van en naar Limmel, Beatrixhaven en/of Borgharen gaan door via de Franciscus Romanusweg en Borgharenweg.

Van en naar Nazareth en/of Wyckerpoort-Noord
Voor (brom)fietsers richting Nazareth en/of Wyckerpoort-Noord richten we het zuidelijke fietspad langs de Viaductweg opnieuw in. Vanaf zaterdag 13 mei gaat het fietspad tussen Franciscus Romanusweg en Kolonel Johnsontunnel weer open voor (brom)fietsverkeer.

Let op: tussen Meerssenerweg en Kolonel Johnsontunnel is het fietspad nog niet definitief ingericht. Bij de oversteek Meerssenerweg-Kolonel Millerstraat krijgt rechtsafslaand autoverkeer op de Viaductweg in de tijdelijke situatie gelijktijdig met (brom)fietsers groen licht. Wees alert en kijk goed uit voordat u oversteekt!

Van en naar het stadscentrum
Het fietspad van de Noorderbrug is afgesloten tot in de zomer van 2018. Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Wilhelminabrug.

Bekijk de omleidingsroutes voor (brom)fietsers op de kaart.

Winkels en bedrijven bereikbaar

Winkels en bedrijven rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne zijn tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar!

Vooruitblik

Medio juli verandert de verkeerssituatie opnieuw. Dan sluiten we de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost aan op het bestaande wegennet. Weggebruikers moeten rekening blijven houden met gewijzigde rij- en fietsroutes. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Ga slim op weg

Zolang nog niet alle infrastructuur klaar is, blijft de bereikbaarheid van Maastricht voortdurend in beweging. Kijk voor een overzicht van afsluitingen en omleidingen rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne op de website van Maastricht Bereikbaar. Op de Slimme Kaart vindt u naast afsluitingen en omleidingen ook de actuele verkeersdrukte. Of maak gebruik van een van de alternatieven voor reizen met de auto.

Opgelet! Planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk.

Foto boven: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.