EN
> Home > Nieuws > Nieuwe aanlanding tijdens bouwvak 2017 aangesloten op bestaande Noorderbrug

Nieuwe aanlanding tijdens bouwvak 2017 aangesloten op bestaande Noorderbrug

Van maandag 7 tot maandag 21 augustus

Sinds afgelopen nacht – van zondag 6 op maandag 7 augustus – is de Noorderbrug dicht voor alle verkeer. Tot maandagochtend 21 augustus blijft de Noorderbrug afgesloten* terwijl de bouwers van Strukton Civiel dag én nacht doorwerken. In twee weken tijd slopen we een deel van de bestaande brug, schuiven we een nieuw brugdeel in op de vrijgekomen plek en sluiten dit aan op de bestaande brug.

* Let op: de op- en afritten van de huidige aanlanding worden definitief afgesloten voor verkeer. In de zomer van 2018 nemen we de nieuwe op- en afritten van knoop Boschpoort én een nieuw fietspad in gebruik.

Verkeershinder: kort maar hevig

De twee weken durende afsluiting van de Noorderbrug levert forse verkeershinder op in en rond de stad. Door de Noorderbrug af te sluiten tijdens de bouwvak is het echter mogelijk de najaarsdrukte te ontzien en hinder tot een relatief korte periode te beperken. Langer dan twee weken afsluiten is dan ook geen optie. Vanaf maandagochtend 21 augustus gaat de Noorderbrug weer open en kan autoverkeer via de nieuwe hoofdrijbanen rechtstreeks doorgaan van en naar de Belvédèrelaan en/of Maastricht-West.

Samen houden we Maastricht Bereikbaar

Voorafgaand aan de afsluiting, maar vooral ook tijdens de afsluiting bieden we samen met Maastricht Bereikbaar een uitgebreid pakket aan maatregelen om de stad en regio bereikbaar te houden. We roepen iedereen op om slim te reizen: pak de fiets, neem het OV of parkeer slim, bijvoorbeeld op een P+R. Zowel voor inwoners van Maastricht als voor bezoekers van de stad en voor forenzen zijn er verschillende interessante acties. Meer weten? Ga dan naar  www.maastrichtbereikbaar.nl/noorderbrug.

Technisch hoogstandje in hartje Maastricht

Het inschuiven en aansluiten van een heel nieuw brugdeel is een technisch hoogstandje dat in deze omvang nog niet eerder is vertoond in Nederland. Het in te schuiven brugdeel is maar liefst 180 meter lang en 2×2 rijstroken breed. Het brugdeel torent 8 meter boven het maaiveld uit en wordt compleet met funderingen en pijlers ingeschoven. De hele inschuifoperatie neemt – van begin tot en met eind – naar verwachting ruim anderhalve dag tijd in beslag.

Inschuifoperatie volgen?

Via een real-time webcam kunnen belangstellenden de inschuifoperatie op de voet volgen. Komt u liever zelf een kijkje nemen? Samen met Strukton Civiel richten we een uitkijkpunt in. Komt u ook langs?

Feestelijke opening!

De ingebruikname van de nieuwe aanlanding laten we niet zomaar aan ons voorbijgaan. Daarom organiseren we op zondag 20 augustus een spectaculaire Noorderbrugparade waarbij iedereen van harte welkom is. Via onze website, digitale nieuwsbrief en Facebook hoort u er de komende tijd meer over. Wilt u erbij zijn? Houd dan alvast een plekje in de agenda vrij!

Vanaf september 2017: doorwerken aan het nieuwe Noorderbrugtracé

Na ingebruikname van de nieuwe aanlanding zijn we er nog niet. In september start de bouw van de  op- en afritten voor de toekomstige knoop Boschpoort. Tegelijkertijd realiseren we bij Boschpoort  en Frontenpark een nieuwe aanlanding voor (brom)fietsverkeer. De huidige aanlanding kan niet blijven staan en wordt gesloopt. Medio 2018 start de ombouw van de Frontensingel en Cabergerweg. En ook bij de Brusselseweg komen we nog een keer terug: daar bouwen we de huidige rotonde tussen Fort Willemweg en Fagotstraat om tot een kruispunt.

Meer vragen en antwoorden over het afsluiten van de Noorderbrug.

Update: 7 juni 2017

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.