EN
> Home > Nieuws > Afwerking kruispunt Cabergerweg-Fort Willemweg

Afwerking kruispunt Cabergerweg-Fort Willemweg

Update: 6 juli 2017

Sinds afgelopen mei zijn de bouwers van Strukton Civiel druk in de weer met de aanleg van een nieuw kruispunt Cabergerweg/Fort Willemweg. Inmiddels is het kruispunt grotendeels gereed, maar we zijn er nog niet. In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli brengen we de laatste (dek)laag asfalt aan op het nieuwe kruispunt.

Nachtafsluiting en omleidingen voor alle verkeer 

Voor het aanbrengen van het nieuwe asfalt sluiten we de Cabergerweg in de avond en nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli in beide rijrichtingen af tussen Fort Willemweg en Lage Frontweg. Doorgaand autoverkeer* wordt met gele borden omgeleid. Ook voor (brom)fietsers geldt een omleidingsroute: via de Kastanjelaan (het fietspad achter firma Pans).

* Woningen, tankstation en parkeerterrein Cabergerweg blijven bereikbaar.

Fietsroutes rondom de Cabergerweg

Rondom de Cabergerweg moeten (brom)fietsers nog altijd rekening houden met omleidingsroutes en tijdelijke fietspaden. Het fietspad langs de Cabergerweg richting Carl Smulderssingel is intussen weer open, maar dat geldt nog niet voor het fietspad richting stadscentrum. Dat is momenteel nog altijd werkterrein. (Brom)fietsers richting centrum worden omgeleid via de Fort Willemweg, Frans van de Laarplein en Kastanjelaan. Vanaf woensdag 12 juli gaat het fietspad richting centrum weer open. Dan is het de beurt aan de Kastanjelaan om aangesloten te worden op de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg. Gaat u met de (brom)fiets op pad? Let dan steeds goed op de gele borden en volg de omleidingsroutes!

Vooruitblik

Als de laatste asfaltlaag op het nieuwe kruispunt is aangebracht zijn we er nog niet. De wegenbouwers van Strukton Civiel gaan allereerst aan de slag met de Kastanjelaan. Van woensdag 12 tot eind juli wordt deze aangesloten op de nieuwe rijbanen van de Fort Willemweg. Daarna zetten we de puntjes op de i en brengen we – onder andere – markeringen en nieuwe borden aan op en rondom de nieuwe rijbanen. Naar verwachting nemen we de nieuwe rijbanen omstreeks de bouwvak (augustus) in gebruik.

Ga slim op weg!

Zolang nog niet alle infrastructuur klaar is, blijft de bereikbaarheid van Maastricht voortdurend in beweging. Op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar vindt u naast afsluitingen en omleidingen ook de actuele verkeersdrukte. Of maak gebruik van een van de alternatieven voor reizen met de auto.  

Opgelet! Planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte.

Foto boven: Fred Berghmans

Bekijk hier een fotoalbum van de werkzaamheden in Maastricht-West

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.