EN
> Home > Nieuws > Najaarsseizoen Sphinxkwartier-Frontenpark tours van start!

Najaarsseizoen Sphinxkwartier-Frontenpark tours van start!

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour start met een uitleg op hoofdlijnen in het Infocentrum Belvédère. Daarna is het wandelen geblazen*: onze gids brengt u via de Sphinxpassage naar The Student Hotel waarna u via het Bassin naar de oude energiecentrale van de Sphinx gaat, waar filmhuis Lumière een vaste stek heeft gekregen. De route gaat verder langs de Timmerfabriek en de (ver)bouw van de Muziekgieterij. Daarna trekken we de natuur in en nemen we een kijkje in de Lage Fronten. Daar is een deel van de vestingwerken hersteld om verder verval te voorkomen en hebben vleermuizen een eigen huis gekregen. Voor de zeldzame muurhagedissen zijn puinruggen aangelegd, waar ze in grote aantallen tevoorschijn komen als ’t zonnetje schijnt. Een klein stukje verderop – ter hoogte van de Cabergerweg en Gashouder – is de aanleg van de droge gracht in volle gang. Onze gids vertelt u graag meer over techniek en planning. Via Het Radium, de Brandweerkantine en het Lindenkruis wandelt u samen terug naar het Infocentrum Belvédère.

* De Sphinxkwartier -Frontenparktour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Vergeet niet om goede (wandel)schoenen aan te trekken!

Bureau Europa - Dag van de Architectuur Bureau Europa neemt bezoekers mee door het Belvédèregebied voor rondleidingen, bezichtigingen, tekst en uitleg, muziek en een wandeling door groen, langs water en onder beton. Stedenbouwkundige Peter de Ronde (Gemeente Maastricht) vertelt alle ins and outs, plannen en ontwikkelingen voor dit deel van Maastricht.

1 x per 2 weken op woensdag of vrijdagmiddag

De eerste Sphinxkwartier-Frontenparktour van het najaar is begonnen op woensdag 12 september. Deelnemers zijn telkens vanaf 14.00 uur welkom in het Infocentrum Belvédère. Om ervoor te zorgen dat de groepen wandelaars niet té groot zijn, is aanmelden verplicht (vol=vol). Wandelt u mee? Laat het ons weten via belvedere@maastricht.nl of bel naar 043 – 350 14 60. Neemt u familie en of vrienden mee? Gezellig! Vergeet niet om het aantal deelnemers aan ons door te geven. U kunt zich aanmelden voor de volgende data:

  • Woensdag 7 november

In het winterseizoen gaan we niet met groepen op pad. Dan wordt het weer té onbetrouwbaar. Maar geen zorgen: ook in 2019 laten we u graag meer zien van de ontwikkelingen in en rond het Sphinxkwartier!

Bureau Europa - Dag van de Architectuur Bureau Europa neemt bezoekers mee door het Belvédèregebied voor rondleidingen, bezichtigingen, tekst en uitleg, muziek en een wandeling door groen, langs water en onder beton. Stedenbouwkundige Peter de Ronde (Gemeente Maastricht) vertelt alle ins and outs, plannen en ontwikkelingen voor dit deel van Maastricht.

Groepstour?

Wilt u met een hele groep deelnemen aan de Sphinxkwartier-Frontenpark tour? En dat liefst op een dag en tijdstip naar keuze? Neem dan contact met ons op via belvedere@maastricht.nl of 043 – 350 14 60: samen bekijken we de mogelijkheden!

Praktische informatie
  • Tijd: 14.00-15.30 uur
  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: gratis
  • Vertrek- en aankomstpunt: Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1 (ingang via Penitentenpoort tussen UNU-MERIT en Pathé)
  • Taal: Nederlands
  • Parkeren(betaald): parkeerterrein Sphinx, ingang via de Frontensingel
  • OV: halte Boschstraat
  • Fietsenstalling: aanwezig voor de deur van Infocentrum Belvédère
  • Bijzonderheden: alleen voor personen die goed ter been zijn
Let op:

De Sphinxkwartier-Frontenpark tour is alleen bestemd voor personen die goed ter been zijn, ongeacht leeftijd. Houd rekening met een ruige wandeling en zorg ervoor dat u makkelijke schoenen draagt, dat loopt wel zo prettig. En houdt u van fotograferen? Neem dan vooral uw camera mee!

Weersomstandigheden

Bij slecht weer – bijvoorbeeld veel regenval – is het terrein moeilijk begaanbaar en uitstel van de tour mogelijk. Is het buiten zomers weer? Vergeet dan niet om een eigen flesje water en/of fris mee te nemen.

Fotografie: Fred Berghmans en Moniek Wegdam

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.