EN
> Home > Nieuws > Nachtwerk afrit Noorderbrug richting Bosscherweg

Nachtwerk afrit Noorderbrug richting Bosscherweg

De bouw van de pijlers voor de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug gaat goed vooruit. De eerste prefabliggers voor het nieuwe brugdek laten dan ook niet meer lang op zich wachten. Naar verwachting  komen deze medio februari per schip aan bij de Ankerkade in de Beatrixhaven. Met behulp van speciale transporten worden de liggers vervolgens via de Noorderbrug naar hun definitieve plek gebracht.

Voorbereidingen

De meeste liggers vervoeren we – naar verwachting – via de afrit richting Bosscherweg. Maar dat kan niet zomaar: voor het vervoer van de tot wel 47 meter lange liggers zijn er eerst aanpassingen aan en rondom de afrit nodig. In de avond en nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari en donderdag 2 op vrijdag 3 februari is de afrit richting Bosscherweg daarom afgesloten van 20.00 tot 06.00 uur. Tijdens de avonden en nachten verwijderen we – waar nodig – een deel van de vangrail, lichtmasten en ander wegmeubilair. Tegelijkertijd snoeien we bomen en struiken rondom de afrit.

Langdurige transporten

Het vervoer en inhijsen van de meer dan 430 liggers is een forse hinderklus. Afhankelijk van lengte en gewicht passen er maximaal drie liggers op één vrachtwagen. Naar verwachting nemen de transporten en hijswerkzaamheden zo’n drie maanden tijd in beslag. De liggers zijn na het inhijsen overigens nog niet helemaal kant-en-klaar, maar worden ter plekke afgebouwd.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.