EN
> Home > Nieuws > Milieupark Noorderbrug verhuist!

Milieupark Noorderbrug verhuist!

Dinsdag 18 april opent het nieuwe milieupark Het Rondeel. Het Rondeel vervangt het milieupark onder de Noorderbrug, dat moet sluiten vanwege het nieuwe Noorderbrugtracé. Om de overgang naar het nieuwe milieupark zo goed mogelijk te laten verlopen is Milieupark Noorderbrug vanaf maandag 3 april dicht. Inwoners die in die tussentijd afval willen wegbrengen kunnen terecht bij de milieuparken Beatrixhaven, Randwyck en Valkenburg aan de Geul.

Duurzaam en klaar voor de toekomst

Milieupark Het Rondeel is volgens de meest actuele normen duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Het gebouw is klimaatneutraal en er is ruimte op het park voor meer afvalsoorten zodra die apart gerecycled kunnen worden. Het park heeft twee weegbruggen die de auto eerst met en daarna zonder afval wegen. De bezoeker betaalt het verschil in kilo’s. Bezoekers die alleen gratis afval brengen, hoeven niet over de weegbrug en kunnen meteen hun afval kwijt.

Samen halen we het beste uit afval

Het afrekenen per kilo betaalt afval is een prikkel voor het bewust omgaan met afval, het scheiden en recyclen van afval. Dit is beter voor het milieu en voor de portemonnee. Het nieuwe milieupark past daarmee naadloos bij het afvalbeleid van de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg om het restafval zoveel mogelijk te verminderen. Dit doen we onder de noemer: Samen halen we het beste uit afval.

Kijk voor meer informatie op www.milieuparkengeulenmaas.nl.

Bezoekers krijgen een flyer met een plattegrond en informatie over het nieuwe milieupark.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.