EN
> Home > Nieuws > Afsluiting Franciscus Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg

Afsluiting Franciscus Romanusweg tussen Borgharenweg en Viaductweg

Van zaterdag 18 maart tot zaterdagochtend 13 mei

Sinds september is de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne in volle gang. Inmiddels zijn binnen het Tregaterrein nieuwe rijbanen aangelegd en ronden we de werkzaamheden rondom de Borgharenweg binnenkort af. Vanaf zaterdag 18 maart start de volgende fase: de herinrichting van de Franciscus Romanusweg tussen kruising Borgharenweg en Viaductweg.

Wat gaat er gebeuren?

Van zaterdagavond 18 maart tot en met zaterdagochtend 13 mei richten we de Franciscus Romanusweg tussen kruispunt Borgharenweg en Viaductweg opnieuw in. Tegelijkertijd start de renovatie van het zuidelijke deel van het brugdek van de Noorderbrug én realiseren we parallel aan de Viaductweg een nieuwe invoegstrook voor verkeer vanaf de Franciscus Romanusweg richting kruispunt Geusselt.

Verkeershinder

Rondom knooppunt Oost

Van zaterdagavond 18 maart tot en met zaterdagochtend 13 mei is de Franciscus Romanusweg tussen kruising Borgharenweg en Viaductweg afgesloten voor alle verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost tussen Borgharenweg en brandweerkazerne. Om ervoor te zorgen dat verkeer via de omleidingsroute goed kan doorstromen geldt op de Willem Alexanderweg 1-richtingsverkeer voor autoverkeer tussen Balijeweg en Bersebastraat*. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen hier wel in beide richtingen doorgaan.

* Autoverkeer vanuit Limmel wordt via de Balijeweg en Borgharenweg omgeleid naar de nieuwe rijbanen van knooppunt Oost of naar de Franciscus Romanusweg

Winkels en bedrijven bereikbaar

Winkels en bedrijven aan de François de Veyestraat zijn tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar!

Op de Noorderbrug

De renovatie van het brugdek van de Noorderbrug voeren we uit in fasen, zodat autoverkeer zoveel mogelijk door kan gaan. Het voet- en fietspad kan echter niet open blijven en is afgesloten van zaterdagavond 18 maart tot in de zomer van 2018. Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Wilhelminabrug. Autoverkeer kan doorrijden maar moet rekening houden aangepaste snelheden en levert één rijstrook richting kruispunt Geusselt in.

Opgelet: het voet- en fietspad Noorderbrug gaat eerder dicht dan gepland. Niet op 20 maart zoals tot nu toe aangekondigd, maar op zaterdag 18 maart om 18.00 uur. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die nodig zijn op en rond de Noorderbrug (rondom het kruispunt bij de brandweerkazerne) voor het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie.

Omleidingsroutes op de kaart

Wilt u weten hoe u van zaterdagavond 18 maart tot en met zaterdagochtend 13 mei van A naar B komt? We hebben de omleidingsroutes voor u op kaart gezet:

Vooruitblik

Vanaf 13 mei verandert de verkeerssituatie opnieuw. De Franciscus Romanusweg gaat dan weer open voor verkeer, maar de situatie wordt niet meer als vanouds. Vanaf half mei start de laatste fase van de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne. Dan is een afsluiting nodig van de Willem-Alexanderweg tussen Dolmansstraat en Viaductweg. Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

Slim op weg

Zolang de werkzaamheden duren, moet verkeer rekening houden met hinder en wijzigingen in rijroutes. Ga naar www.maastrichtbereikbaar.nl voor meer informatie over de verkeersmaatregelen op en rond de Noorderbrug. Of kijk voor actuele reisinformatie op www.maastrichtbereikbaar.nl/slimme-kaart.

Reist u regelmatig met de auto over de Noorderbrug of Kennedybrug? Dan kunt u sparen voor cash en cadeaus als u vaker de auto laat staan. Kijk op: http://kom.inbeweging.eu/. Iedereen die woont of werkt in Maastricht, kan gratis een e-bike proberen via www.ontdekdeebike.nl/uitgiftepunt. Meer weten over acties van Maastricht Bereikbaar? Bel naar de klantenservice: 043 – 799 94 09.

Opgelet! Planningen kunnen wijzigen als gevolg van het weer en de voortgang van het werk.

Foto: Fred Berghmans

Update: 24 april 2017

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.