EN
> Home > Nieuws > Kruising Boschstraat/Frontensingel open 1 december

Kruising Boschstraat/Frontensingel open 1 december

Zaterdag 1 december zit de laatste grote (hinder)klus voor het nieuwe Noorderbrugtracé erop en gaat kruising Boschstraat/Frontensingel weer open voor alle verkeer. Maar het wordt opletten geblazen, want de verkeerssituatie op en rond de kruising is gewijzigd.

Opgelet: voetgangers en (brom)fietsers moeten nog enkele dagen lager rekening houden met hinder door resterende markerings- en betratingswerkzaamheden. De bouwers van Strukton Civiel doen er alles aan om de kruising zo snel mogelijk voor alle weggebruikers open te stellen!

Nieuwe verkeerssituatie na openstelling: zet de navigatie uit!

Om de doorstroming op en rond de nieuw ingerichte kruising te bevorderen kan autoverkeer na openstelling niet meer vanaf de Boschstraat linksafslaan richting Frontensingel. Via verkeersborden worden weggebruikers op de nieuwe verkeerssituatie geattendeerd. Tijdens de gewenningsfase plaatst bouwer Strukton Civiel aanvullende gele borden die automobilisten attenderen op de nieuwe verkeerssituatie. Let dus steeds goed op de borden en zet de navigatie tijdig uit!

gm-3519

Houd ogen en oren open!

Nieuwe verkeerssituaties zijn altijd wennen. Dat geldt niet alleen voor automobilisten, maar ook voor voetgangers en (brom)fietsers. Wees steeds alert en houd ogen en oren goed open. Voetgangers en (brom)fietsers moeten er bovendien rekening mee houden dat er in en rondom het Sphinxkwartier veel bouwactiviteiten plaatsvinden. Bouwverkeer rijdt het bouwterrein in en uit via de Maagdendries en Frontensingel.

Boschstraat: trambaan

Bij de herinrichting van kruising Boschstraat/Frontensingel is voortdurend rekening gehouden met de komst van de Tram Maastricht-Hasselt. Eén rijstrook is van de nieuw ingerichte Boschstraat is daarom gereserveeerd voor de tram en niet beschikbaar voor autoverkeer.

Strukton: afronden bij de Fransensingel

Voor de bouwers van Strukton Civiel zitten de werkzaamheden er nog niet op. De komende weken gaan ze volop verder met de herinrichting van de Fransensingel, de verbinding tussen Boschstraat en Sappi. Verkeer van en naar Sappi kan doorgaan via de eigen op- en afritten van de Noorderbrug en Commandeurslaan. Verkeer op en rond kruising Boschstraat/Frontensingel ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Verkeer van en naar Sappi gaat sinds kort via de eigen op- en afrit door van en naar de Noorderbrug. De Fransensingel is nu een doodlopende weg, want de Commandeurslaan is overgegaan in handen van Sappi en niet meer voor derden bereikbaar.

 

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen door verschillende omstandigheden. Houd voor actuele info steeds onze website en Facebook in de gaten.

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.