EN
> Home > Nieuws > Kick-off voor het nieuwe Noorderbrugtracé

Kick-off voor het nieuwe Noorderbrugtracé

De voorbereidingen voor de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé zijn al in 2015 begonnen. En sinds september is de uitvoering in zowel Maastricht-West als Oost in volle gang. Hoogste tijd dus voor een officiële starthandeling! Samen met pers namen wethouder Gerdo van Grootheest,  projectmanagers Bauke Lobbezoo (Strukton) en Leo Kuepers (projectbureau Noorderbrugtracé) donderdag 13 oktober een kijkje in de bouwput van pijler 14. Een uitgekiend momentje om de bouw van de nieuwe pijlers met eigen ogen te bekijken én meteen mooie plaatjes te schieten.

Eerst het zuur, dan het zoet

Na het bouwputbezoek volgde een lunchbijeenkomst voor bouwers en buurt. Wethouder Van Grootheest maakte van de gelegenheid gebruik om alvast vooruit te kijken. Want als het nieuwe Noorderbrugtracé gereed is, verbetert niet alleen de doorstroming van oost-west verkeer, maar ligt er ook een heel nieuw park: het Frontenpark. “We moeten wel nog op de tanden bijten voordat het zover is”, aldus wethouder Van Grootheest. “Omwonenden en verkeer hebben het zwaar te verduren. We moeten eerst door het zuur heen, voordat we kunnen profiteren van het zoet.”

Een steentje bijdragen

Vóór vertrek kregen alle aanwezigen de kans om een steentje bij te dragen aan de bouw van het nieuwe Noorderbrugtracé. Letterlijk dan: bij de uitgang stonden bakstenen klaar, afkomstig uit slooppanden. Daar kon iedereen zijn of haar naam op schrijven om de baksteen vervolgens in een schanskorf achter te laten. Een blijvende herinnering die straks een plekje krijgt in het nieuwe tracé.

Bekijk het foto-album van de kick-off bijeenkomst op onze Flickr account.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.