EN
> Home > Nieuws > Kansen voor Arash

Kansen voor Arash

Hij komt uit Iran, maar woont sinds 6 jaar in Nederland. Arash Mahdavian was in Iran een ‘surveying engineer’. Vrij vertaald is dat een landmeter, maar dan een stap hoger. In Iran was hij beroepsmatig dan ook betrokken bij de nodige infrastructurele projecten, óók bij de bruggenbouw. “Ik deed mijn werk altijd met veel plezier en wil ook in Nederland aan de slag”, vertelt Arash. “Mijn Iraanse diploma is in Nederland echter niet geldig. Daarom ga ik nu opnieuw naar school.”

Werken en leren

Inmiddels is Arash in zijn derde schooljaar aanbeland. Gedurende het eerste jaar zat hij deeltijds in de schoolbanken. “Dat was ook wel nodig om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen”, aldus Arash. Daarna ging hij verder mer een duale opleiding: twee dagen per week naar school, drie dagen werken. “Ik ben nu overgestapt op een voltijdstudie, maar hoef nog maar een paar vakken te volgen waardoor ik tegelijkertijd bij Strukton kan werken. Volgend jaar studeer ik alweer af!’, vertelt hij vol trots. Via uitzendbureau Ampliar is Arash alweer twee jaar aan de slag bij team Ontwerp van bouwer Strukton Civiel. Een uitgelezen kans, want niet alleen doet hij hier de nodige werkervaring op, maar leert hij ook om te gaan met computerprogramma’s zoals autocad.

Steentje bijdragen

Arash is helemaal in z’n nopjes met zijn werkervaringsplek bij Strukton. “De programma’s die ik hier leer gebruiken, zijn heel anders dan de programma’s die we in Iran gebruikten. Geweldig dat ik hier de broodnodige praktijkervaring op kan doen.” Het uiteindelijke doel van Arash is duidelijk: “Ik wil werken, een vaste baan vinden. Zodat ik zelfstandig en onafhankelijk ben. Ik wil gewoon belasting betalen en mijn steentje bijdragen”

.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.