EN
> Home > Nieuws > Hoofdfietsroute Noorderbrug open!

Hoofdfietsroute Noorderbrug open!

Vijftien maanden lang was het fietspad van de Noorderbrug afgesloten. Daar is op woensdagmiddag 18 juli een einde aan gekomen, met de feestelijke opening van de nieuwe hoofdfietsroute van het Noorderbrugtracé. Wethouder Gert-Jan Krabbendam trapte af en door, van Lage Frontweg tot aan de Viaductweg in Maastricht-Oost. Wij bedanken iedereen voor het geduld en de medewerking!

Openingsfeest(je)

Na 69 weken omfietsen was een openingsfeestje voor alle (brom)fietsers tussen Maastricht-West en -Oost dik verdiend. En dankzij het mooie zomerweer én lekkere gratis ijsjes was de opkomst groot. Onze fotograaf Fred Berghmans was er natuurlijk ook bij. Via onze Flickr-account kunt nu mee- en terugkijken naar een geslaagd feestje!

nb-6440

Nog in aanleg: fietsverbindingen Noorderbrug <-> Bosscherweg/Boschstraat

Sinds woensdagmiddag 18 juli kunnen (brom)fietsers weer doorgaan in oost-west richting, tussen de Cabergerweg/Lage Frontweg en Viaductweg. De fietsverbindingen tussen Noorderbrug en Bosscherweg/Boschstraat zijn nog niet gereed. De afbouw van deze fietspaden is gekoppeld aan de inrichting van de Lage Fronten. Bouwer Strukton start daar naar huidige inzichten eind 2018/begin 2019 mee. Het blijft dus nog tot in de loop van 2019 omfietsen tussen Boschpoort/stadscentrum en Maastricht-Oost. Bekijk op de afbeelding hieronder welke fietsroutes in Maastricht-West sinds woensdagmiddag 18 juli open zijn.

Fietsroutes-Noorderbrugtracé---West---v2

Vragen en antwoorden nieuwe fietsroutes Noorderbrugtracé

Wilt u meer weten over de nieuwe fietsroutes voor het Noorderbrugtracé? We hebben de veel gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastrichtbereikbaar.nl houden we u op de hoogte.

Foto boven: Fred Berghmans

Luchtfoto’s: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.