EN
> Home > Nieuws > Herinrichting kruising Boschstraat-Frontensingel

Herinrichting kruising Boschstraat-Frontensingel

Actueel:
Kruising Boschtstraat/Frontensingel is vanaf zaterdag 1 december weer open voor alle verkeer. Lees meer over de nieuwe planning in onze update.
Van maandag 8 oktober tot begin december

Het is de op één na laatste grote klus voor het nieuwe Noorderbrugtracé: de herinrichting van kruising Boschstraat-Frontensingel. Sinds maandag 8 oktober richt Strukton Civiel de kruising opnieuw in. Weggebruikers moeten rekening houden met fikse hinder want bouwer Strukton bouwt tegelijkertijd rotonde Brusselseweg om tot een kruising.

Werken in fasen

Voor de herinrichting van kruising Boschstraat-Frontensingel werkt bouwer Strukton in fasen. Fase 1 levert de meeste hinder op en duurt het langst: tot maandag 19 november. Tijdens fase twee verlegt Strukton op de hoek Fransensingel/Boschstraat een riool voor het project Tram Maastricht-Hasselt. Het meeste verkeer kan dan weer doorgaan, uitgezonderd verkeer vanuit het stadscentrum richting Bosscherweg/Geusselt/A2/A79.

Fase 1: herinrichting kruising van maandag 8 oktober tot maandag 19 november

Verkeersmaatregelen in ‘t kort
Bouwer Strukton heeft maandagochtend 8 oktober de rijbanen en fietspaden rondom de kruising afgesloten, inclusief de rijbanen van de Frontensingel* (P-Sphinx en P-Cabergerweg zijn steeds bereikbaar). Alleen autoverkeer vanaf de Noorderbrug/Bosscherweg richting stadscentrum kan nog via de kruising doorrijden. Alle overige verkeer wordt omgeleid. Boschpoort blijft steeds bereikbaar via de op- en afritten van de Noorderbrug en Fort Willemweg. Voetgangers en (brom)fietsers leiden we ter hoogte van de kruising om via wisselende routes langs en door het werkterrein. Het fietspad langs de Timmerfabriek is ingericht voor tweerichtings(fiets)verkeer. Lees op de website van Maastricht Bereikbaar meer over de verkeersmaatregelen tijdens fase 1 of bekijk hier alvast een kaartje met afsluitingen en omleidingen tijdens fase 1.

* Bekijk hieronder een kaartje met rijroutes van en naar P-Sphinx en P-Cabergerweg tijdens fase 1

P route Cabergerweg en Sphinx

Fase 2: rioolwerk hoek Boschstraat-Fransensingel van maandag 19 november tot begin december

Verkeersmaatregelen in ‘t kort
Na afronding van fase 1 gaat het merendeel van de rijroutes weer open voor autoverkeer, uitgezonderd de route stadscentrum → Bosscherweg/Geusselt/A2/A79. Afhankelijk van de omvang van het werkterrein leiden we voetgangers en (brom)fietsers om de bouwhekken heen. Maar let op: alleen als de veiligheid niet in het gedrang komt. Kijk voor meer info over de verkeersmaatregelen tijdens fase 2 op de website van Maastricht Bereikbaar.

Wat gaan we doen?
Tijdens fase 2 pakt bouwer Strukton alvast een klus op voor het project Tram Maastricht-Hasselt en verlegt een riool in de hoek Boschstraat/Fransensingel. Het werkterrein strekt zich uit vanaf de Fransensingel tot halverwege de Boschstraat. Naar verwachting rondt Strukton het rioolwerk begin december af, maar let op: rioolwerk is sterk weersafhankelijk. Bij veel regen en/of kou is vertraging niet uitgesloten.

Luchtfoto kruising Bosschstraat-Frontensingel

Nieuwe verkeerssituatie na herinrichting

Na afronding van de herinrichting van de kruising verandert de verkeerssituatie. Om de doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen kan autoverkeer dan niet meer vanaf de Boschstraat linksafslaan richting Frontensingel. Verkeer naar de Frontensingel kan doorgaan via de Boschstraat –> Achter de Barakken –> Maagdendries. De Commandeurslaan gaat definitief over in handen van Sappi en wordt volledig afgesloten.

2019: grootste hinderklussen afgerond

In 2019 werkt bouwer Strukton verder aan de afbouw van het Noorderbrugtracé. Denk bijvoorbeeld aan de afwerking van de onderdoorgang tussen Hoge en Lage Fronten, de inrichting van de Lage Fronten en het nieuwe Baron Dibbetspark bij de Boschstraat. Weggebruikers moeten af en toe nog rekening houden met wegenwerk. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van de laatste (dek)lagen asfalt. De grootschalige en langdurige wegafsluitingen zitten er dan echter op. Kortom: 2019 wordt een oogstjaar voor omwonenden van het Noorderbrugtracé!

Blijf op de hoogte

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl, www.maastricht-bereikbaar.nl en social media kanalen houden we u op de hoogte!

Fotografie: Fred Berghmans

Luchtfoto’s: Aron Nijs

Update: 14 november 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.