EN
> Home > Nieuws > Helpende (sloop)hand voor stichting WereldWijd

Helpende (sloop)hand voor stichting WereldWijd

De sloop voor het nieuwe Noorderbrugtracé zit er zo goed als op. “Er zijn nog maar twee pandjes over”, laat projectleider Rob Persoon ons weten. De laatste loodjes voor het sloopteam zijn een klein trafohuisje en het voormalige, dubbele woonhuis aan de Lage Frontweg. Het meest slooppuin is intussen al afgevoerd naar het depot naast de Gashouder. Daar breekt een puinbreker het puin in kleine én grotere stukken voor hergebruik in wegfunderingen en schanskorven. “Allemaal grof puin”, vertelt Rob, “er blijft niet veel materiaal achter waar je nog iets anders mee kunt doen.”

Van vraag…
Dat geldt echter niet voor de sloop van het woonhuis aan de Lage Frontweg: dat is het enige pand dat wel nog bruikbare materialen oplevert. Peter Gillissen van Stichting WereldWijd uit Eckelrade had dan ook geluk. Nét op tijd nam hij contact op met Rob Persoon: “hebben jullie nog sloopmaterialen voor ons die wij kunnen gebruiken voor een verbouwingsklus waar we mee bezig zijn?”. Stichting WereldWijd is namelijk juist bezig met en verbouwingsklus. Achter hun hoofdgebouw staan een aantal units die de stichting vervangt door een bescheiden nieuwbouwproject.

…naar aanbod
“Peter kwam precies op tijd”, vertelt Rob. “Toevallig waren we nog maar net begonnen met de sloop van het woonhuis aan de Lage Frontweg. En laat daar nou net kozijnen in zitten die prima geschikt zijn!” De kozijnen zijn intussen al vakkundig verwijderd en naar Eckelrade gebracht. Daar worden ze ingepast in het verbouwingsproject van Stichting WereldWijd. “De MTB gaat naar verwachting de hoofdmoot van de werkzaamheden uitvoeren”, laat Peter Gillissen weten. “Maar onze vrijwilligers en cursisten helpen mee. Voor hen is dit een ideale kans om praktijkervaring op te doen.”

Méér dan sloop
En Rob? Die is apetrots op de bijdrage die GBN kon leveren: “Wij maken niet alleen maar stuk, wij doen méér dan dat. Stichtingen en goede doelen helpen we graag als dat kan. Een fijn gevoel dat we nu de kans krijgen om anderen te helpen.” De bijdrage aan Stichting WereldWijd is wel een uitzondering. “Er is komt alleen nog grof materiaal vrij, zoals metselwerk en dakpannen. En die hebben we zelf nodig in ‘t werk”, vertelt Rob.

Heeft u nog materialen over die Stichting WereldWijd kan gebruiken voor – bijvoorbeeld – terugkeerprojecten? Of kunt u helpen met het afvoeren van de oude units achter het hoofdgebouw? Ga dan naar www.stichtingwereldwijd.nl. Of neem rechtstreeks contact op via info@stichtingwereldwijd.nl of 043 – 408 31 22. Alle hulp is welkom!

 

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.