EN
> Home > Nieuws > Grote klussen in 2018

Grote klussen in 2018

We zijn nog niet klaar!

In de zomer van 2017 is de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug op spectaculaire wijze aangesloten op de bestaande brug en zijn de hoofdrijbanen van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar! De realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot begin 2019. In 2018 staan nog veel werkzaamheden op de rol. De grootste 5 klussen zetten we hieronder voor u op een rij.

00---Grote-klussen-2018

Download hier een grotere versie van bovenstaande kaart

1. AFGEROND: sloop oude Noorderbrug

In oktober zijn we gestart met het slopen van de oude Noorderbrug boven spoor, Bosscherweg en Zuid-Willemsvaart. De sloopwerkzaamheden duren nog tot begin 2018. De Bosscherweg is tijdens de sloop in beide rijrichtingen afgesloten voor autoverkeer tussen de voormalige afrit naar de Frontensingel en Boschpoort. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen sinds eind december weer als vanouds doorgaan via de Bosscherweg. Automobilisten moeten nog éven geduld hebben: vrijdagochtend 12 januari kunnen ook zij weer doorrijden via de Bosscherweg.

_G9A9086-7

Sloop oude brugdekken Noorderbrug. Gereed: januari 2018

2. Open sinds donderdag 26 april: nieuwe op- en afritten naar Centrum en Boschpoort

De bouw van de nieuwe op- en afritten bij Boschpoort is bijna afgerond. Sinds donderdagmiddag 26 april kan verkeer van en naar de Bosscherweg en/of stadscentrum via de nieuwe knoop Boschpoort doorgaan. De hoofdfietsroute gaat een paar weken later open: medio mei. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen dan weer doorgaan tussen de Viaductweg en Cabergerweg/Lage Frontweg. De afbouw van de fietsverbindingen richting Boschstraat/Bosscherweg volgt in het najaar van 2018.

bouw-nieuwe-op--en-afritten-knoop-boschpoort---foto-fred-berghmans_38718686771_o (1)

Bouw nieuwe op- en afritten knoop Boschpoort. 

3. Herinrichting Cabergerweg, kruispunt Statensingel en Frontensingel

De Cabergerweg, kruispunt Statensingel en Frontensingel krijgen een heel nieuwe inrichting. Zo zorgen we ervoor dat de rijbanen goed aansluiten op de nieuwe wegen van het Noorderbrugtracé. Onderdeel van het werk is ook het aanleggen van een wandelverbinding tussen de Hoge en Lage Fronten via een droge gracht onder de Cabergerweg door. Zo krijgen we straks één groot Frontenpark.

mantelbuizen-voor-kabels-en-leidingen---foto-fred-berghmans_26709058039_o

Reconstructie Cabergerweg. Gereed: najaar 2018

4. Kruising Boschstraat/Bosscherweg

In het najaar van 2018 komen we nog één keer terug rondom knooppunt Bosscherweg. Dan is de Frontensingel opnieuw ingericht, zijn de nieuwe op- en afritten naar het Centrum in gebruik en is de Cabergerweg omgebouwd. Dat is het moment om kruispunt Boschstraat/Bosscherweg opnieuw in te richten. Verkeer moet dan opnieuw rekening houden met afsluitingen en omleidingen.

sloop-oude-krul-noorderbrug---foto-fred-berghmans_38718732131_o

De herinrichting van de kruising Bosscherweg/Boschstraat staat voor het najaar van 2018 in de planning. Gereed: eind 2018

5. Rotonde Brusselseweg

In het najaar van 2018 start de laatste grote klus: het ombouwen van rotonde Brusselseweg (tussen Fort Willemweg en Fagotstraat) tot een kruispunt, waarbij het verkeer in oost-west richting prioriteit krijgt en verkeer op de Brusselseweg alleen nog rechtsaf kan slaan. Deze werkzaamheden duren volgens huidige planning tot begin 2019.

rotonde-brusselseweg---foto-fred-berghmans_37888600462_o

Na ombouw krijgt oost-west verkeer prioriteit. Gereed: eind 2018/begin 2019

Actuele reisinformatie?

Kijk op de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingsroutes, extra reistijd en verkeersdrukte. www.maastrichtbereikbaar.nl.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd rekening met wijzigingen.

Fotografie: Fred Berghmans

Update: 4 april 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.