EN
> Home > Nieuws > Grondwerk rondom Noorderbrugfietspad tussen Het Radium en De Krul

Grondwerk rondom Noorderbrugfietspad tussen Het Radium en De Krul

Van begin juni tot begin juli 2020

Bouwer Strukton Civiel heeft het nieuwe Noorderbrugtracé bijna een jaar geleden opgeleverd. Maar dat betekent nog niet dat álle klussen zijn afgerond. Hier en daar moet bouwer Strukton nog aan de slag. Bijvoorbeeld in het talud langs het fietspad tussen Het Radium en De Krul. Daar moesten eerst muurhagedissen in alle rust uit hun winterslaap komen. Intussen zijn deze weggevangen en op andere plekken weer uitgezet.

Wat gaat er gebeuren?

In het talud naast het Noorderbrugfietspad brengt Strukton een laag zogenaamd ‘trisoplast’ aan. Trisoplast is een duurzame afdichting voor grond- en regenwater en bestaat uit een mix van zand, water en klei die ter plekke wordt vermengd in een mengcentrale.  Dinsdag 2 juni starten de werkzaamheden. Allereerst met het afhekken van het talud en inrichten van werkterrein inclusief mengcentrale op het braakliggende terrein naast de Starwash aan de Fort Willemweg.

Grondwerk

Van begin juni tot begin juli staat het werk vooral in het teken van grondwerk. Strukton Civiel deelt het talud op in drie vakken en neemt die achtereenvolgens onder handen. De volgorde van werkzaamheden is telkens hetzelfde: eerst graaft Strukton 40 centimeter grond weg om vervolgens een laag trisoplast aan te brengen. Zodra het trisoplast is afgedekt met een doek, wordt de afgegraven grond weer netjes teruggebracht.

Voet- en fietspad afgesloten tussen De Krul en Het Radium

(Brom)fietsers en voetgangers tussen De Krul en Het Radium worden omgeleid via de Frontensingel en Cabergerweg. Het voet- en fietspad van de Noorderbrug blijft open. Zo nodig zet Strukton een verkeersregelaar in zodat (brom)fietsers en voetgangers veilig kunnen passeren. Het Radium blijft steeds bereikbaar.

Noorderbrugfietspad

Puntjes op de i

Eind juni/begin juli start Strukton Civiel met de afwerking: het terugplaatsen van trottoirbanden, inzaaien van het talud en opruimen van het werkterrein. Als alles meezit rondt Strukton de hele klus begin juli af. De muurhagedissen kunnen zich dan weer ongestoord nestelen in hun vertrouwde taludje.

Vragen en/of meldingen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Of wilt u een melding doorgeven? Neem dan contact op met Infocentrum Belvédère via belvedere@maastricht.nl.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.