EN
> Home > Nieuws > Groen voor het nieuwe Noorderbrugtracé

Groen voor het nieuwe Noorderbrugtracé

In de afgelopen jaren hebben de werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé vooral in het teken gestaan van asfalt en beton. Daar komt nu verandering in, want het is tijd voor de afwerking. En daar hoort ook groen bij. In opdracht van Strukton Civiel plant firma Van der Linden Groen de komende maanden 587 bomen, aangevuld met hagen en struiken.

Van kappen naar planten

In en rond het Noorderbrugtracé heeft groen in de afgelopen jaren plaats moeten maken voor de aanleg van nieuwe infrastructuur. Maar voor wat hoort wat, want overal waar bomen en struiken zijn gekapt brengen we nieuw groen terug. En meer, want ook bij het nieuwe knooppunt Oost, knoop Boschpoort en het nieuw ingerichte parkeerterrein bij speeltuin Fort Willem planten we bomen. In totaal plant Van der Linden Groen 39 verschillende boomsoorten in en rond het hele Noorderbrugtracé. Bermen worden afgewerkt met struiken en hagen en (al dan niet verschraalde) grasvelden aangelegd. Kortom: het wordt (weer) een heel stuk groener in en rondom het Noorderbrugtracé!

Planning plantseizoen

Van der Linden Groen heeft in de afgelopen weken de meeste plantgaten voor de nieuwe bomen gegraven. De feitelijke bomenplant laat nog een paar weken op zich wachten: vanwege de droge zomer en het warme herfstseizoen kunnen de nieuwe bomen nog niet worden verplant. Naar verwachting start de feitelijke bomenplant medio december. Vanuit knooppunt Oost trekt Van der Linden dan richting Maastricht-Noordwest. De aanplant van bomen, struiken en hagen wordt – afhankelijk van de voortgang – grotendeels vóór de kerst afgerond.

45357931485_ab5e30b200_o

Meer weten?

Lees meer over groen- en natuurcompensatie voor het nieuwe Noorderbrugtracé op.onze themapagina.

Fotografie: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.