EN
> Home > Gebieden > Knooppunt Oost – afrit Limmel

Knooppunt Oost – afrit Limmel

Knoopp_oost
Aan de oostkant van de Noorderbrug is het kruispunt bij de brandweerkazerne in Limmel volledig aangepast. Dit was nodig om de doorstroming van en naar de A2/Viaductweg te verbeteren. Hiervoor bouwden we het kruispunt om naar een knooppunt. Kruisende bewegingen zijn nu niet meer nodig. De verkeerslichten blijven staan, maar springen bij naderend verkeer meteen op groen. Tenzij de brandweer uitrukt en de Noorderbrug/Viaductweg kruist: dan gaan de verkeerslichten wel op rood. Klik op de afbeelding hierboven als u een grotere versie wilt bekijken.

Update:  7 november 2018

Terugblik

Binnen het Tregaterrein zijn tussen zomer 2016 en zomer 2017 de nieuwe rijbanen en fietspaden van knooppunt Oost gerealiseerd. Rondom het terrein hebben de wegenbouwers van Strukton zowel de Borgharenweg, Willem Alexanderweg als Franciscus Romanusweg aangesloten op de nieuwe rijbanen en fietspaden. Sinds maandag 21 augustus 2017 is het knooppunt volledig in gebruik. In juli 2018 zette bouwer Strukton de puntjes op de i, onder andere met het aanbrengen van de laatste (dek)laag asfalt op de rijbanen en fietspaden. De laatste werkzaamheden voor knooppunt Oost staan in de planning voor eind 2018: dan plant firma Van der Linden nieuwe bomen rondom het nieuwe knooppunt.

asfalteren-bij-de-viaductweg---foto-fred-berghmans_23996522018_o

In oktober 2017 brachten we een tussenlaag asfalt aan op de rijbanen van de Viaductweg en de afrit naar de Willem Alexanderweg. De laatste (dek)laag asfalt volgde in juli 2018

Grote klussen in 2018

We zijn nog niet klaar!

In de zomer van 2017 is de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug op spectaculaire wijze aangesloten op de bestaande brug en zijn de hoofdrijbanen van het nieuwe Noorderbrugtracé in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar! In mei 2018 hebben we de nieuwe op- en afritten van en naar de Bosscherweg en het stadscentrum in gebruik genomen (knoop Boschpoort). De hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé is sinds woensdag 18 juli in gebruik. Het najaar van 2018 staat in het teken van de laatste twee grote hinderklussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé. De realisatie van het volledige nieuwe Noorderbrugtracé zit er daarna nog niet op: de afbouw gaat door tot begin 2019.

knp oost

Knooppunt Oost, april 2018

Slim(mer) op weg

De werkzaamheden voor het nieuwe Noorderbrugtracé zijn nog niet afgerond: tot eind 2018 moeten weggebruikers rekening houden met kleine én grote hinder. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Let op: planningen zijn naar huidige inzichten en kunnen wijzigen. Via onze website, facebook, twitter en digitale nieuwsbrief houden we u voortdurend op de hoogte.

Fotografie: Fred Berghmans, luchtfoto: Aron Nijs

Bekijk hier het foto-album van de ombouw van knooppunt Oost.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.