EN
> Home > Gebieden > Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

Knooppunt Bosscherweg – afrit Centrum

BVD000 Webkaart Knooppunt Bosscherweg - Afrit Centrum

Ter hoogte van Boschpoort  hebben we tussen najaar 2016 en zomer 2017 de  nieuwe aanlanding voor de Noorderbrug gerealiseerd en in gebruik genomen.  In de daaropvolgende maanden is de oude aanlanding gesloopt en is de bouw van de nieuwe op- en afritten richting stadscentrum/Boschpoort eind april 2018 afgerond. Via de op- en afritten van de zogenaamde ‘knoop Boschpoort’ kan autoverkeer sinds april 2018 via de Boschstraat en Bosscherweg van en naar de A2/A79 door gaan. Klik op de afbeelding hierboven als u een grotere versie wilt bekijken.

Update: 7 november 2018

In de afgelopen jaren hebben bewoners van Boschpoort telkens opnieuw hinder ondervonden door de aanleg van het nieuwe Noorderbrugtracé. De ene keer ging het om kleinschalige overlast, de andere keer om grote hinder. En de werkzaamheden van bouwer Strukton zitten er nog niet op: ook in 2018 moeten bewoners van Boschpoort steeds opnieuw rekening houden met (bouw)werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Twee laatste grote klussen Noorderbrugtracé

Sinds begin 2018 hebben we de oude aanlanding van de Noorderbrug gesloopt en de nieuwe op- en afritten in gebruik genomen. Maar we zijn nog niet klaar!  De realisatie van het volledige nieuwe Noorderbrugtracé gaat door tot in 2019. In het najaar van starten de laatste twee grote klussen voor het nieuwe Noorderbrugtracé: de herinrichting van kruising Boschstraat/Bosscherweg/Frontensingel en de ombouw van rotonde Brusselseweg. Lees hier meer over de twee laatste grote klussen voor het Noorderbrugtracé.

Bouwfotografe.nl-14

Nieuwe hoofdfietsroute Noorderbrugtracé

Het Noorderbrugfietspad is sinds 18 juli 2018  open. Maar let op: dat geldt alleen voor de hoofd(fiets)route tussen Cabergerweg (Maastricht-West) en het knooppunt bij de brandweerkazerne (Maastricht-Oost). In het najaar bouwen we verder aan de fietsaansluitingen van en naar de Bosscherweg, Boschstraat en Frontenpark. Naar huidige inzichten zijn in 2019 alle fietsverbindingen voor het nieuwe Noorderbrugtracé gereed en kunnen bewoners van Boschpoort weer via de Bosscherweg doorgaan naar de nieuwe op- en afrit van het Noorderbrugfietspad. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje bij de vragen en antwoorden over het voet- en fietspad van de Noorderbrug.

Fietsroute Maastricht-West - 18-7

Rondom Boschpoort

Van mei tot begin september 2018 heeft bouwer Strukton de Cabergerweg, Statensingel, Frontensingel en Maagdendries opnieuw ingericht. Tussen Lage Frontweg en Statensingel werkt Strukton tot in 2019 aan een onderdoorgang – droge gracht – tussen Hoge en Lage Fronten. De afbouw van de droge gracht én het nieuwe Frontenpark gaat door tot in 2019. Bewoners van Boschpoort hoeven na ombouw van de kruising Boschstraat/Bosscherweg/Frontensingel geen rekening meer te houden met grootschalige wegafsluitingen voor het Noorderbrugtracé. Toch kan ook de afwerking van het Frontenpark en de bijbehorende gracht nog van tijd tot tijd hinder en/of ongemak opleveren.

Kruising Boschstraat

Commandeurslaan: van openbaar naar privé

De gemeente Maastricht heeft de Commandeurslaan overgedragen aan Sappi. Eind 2018 – na ombouw van kruising Bosschstraat/Bosscherweg/Frontensingel – gaat de Commandeurslaan definitief op slot.

Let op: herinrichting centrum Smeermaas tot begin 2019

De gemeente Lanaken, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax werken tot het voorjaar van 2019 aan de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Vanaf maandag 5 maart 2018 start de volgende fase. Dan is het kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg 3 maanden volledig afgesloten voor alle verkeer. Lees meer op de website van Maastricht Bereikbaar.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Foto’s: Fred Berghmans en Bouwfotografe

 

 

.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.