EN
> Home > Gebieden > Belvédèrelaan – verbinding België

Belvédèrelaan – verbinding België

Het project Noorderbrugtracé zorgt voor een betere doorstroming van het Maaskruisende verkeer aan de noordkant van de stad,  inclusief een snellere verbinding met België (Lanaken/Smeermaas). Daarom hebben we binnen het bedrijventerrein een rechtstreekse verbinding tussen de nieuwe aanlanding en Brusselseweg gerealiseerd: de Belvédèrelaan.

Update: 7 november 2018

Belvédèrelaan

Een groot deel van de Belvédèrelaan was al geruime tijd gereed en in gebruik. In september 2016 startte het grondwerk voor het verlengen van de Belvédèrelaan in noordelijke én zuidelijke richting. In het noorden sluit de Belvédèrelaan aan op een nieuwe rotonde Brusselseweg. In het zuiden sluit de Belvédèrelaan aan op de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. Sinds vrijdag 4 augustus 2017 is de Belvédèrelaan – inclusief nieuwe rotonde Brusselseweg – in gebruik.

Belvederelaan-Noord

Foto: Belvédèrelaan-Noord en nieuwe rotonde Brusselseweg

Kruispunt Sandersweg/Belvédèrelaan

In de loop van 2019 richten we kruispunt Sandersweg/Belvédèrelaan definitief in. Tot die tijd sluiten we de Sandersweg – tussen Brusselseweg en Belvédèrelaan – af voor autoverkeer. Woningen en bedrijven aan de Sandersweg-West blijven bereikbaar via de Brusselseweg. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan.

_I4A5843--3

De kruising Sandersweg/Belvédèrelaan richten we in de loop van 2019 definitief in.

Lage Frontweg

De Lage Frontweg is van september 2016 tot augustus 2017 opnieuw ingericht. Een nieuwe onderdoorgang ónder de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug is gerealiseerd en bestemd voor voetgangers, (brom)fietsers en personenauto’s (max doorrijhoogte 2,7 meter). De Lage Frontweg blijft nog afgesloten totdat de ruwbouw van de onderdoorgang bij de Cabergerweg – de zogenaamde droge gracht – is afgerond, naar verwachting medio december 2018.

Let op: herinrichting Centrum Smeermaas tot begin 2019

De gemeente Lanaken, het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer en Infrax werken tot het voorjaar van 2019 aan de herinrichting van het centrum van Smeermaas. Vanaf maandag 5 maart 2018 start de volgende fase. Dan is het kruispunt Brusselseweg-Maastrichterweg-Maaseikersteenweg 3 maanden volledig afgesloten voor alle verkeer. Lees meer op de website van Maastricht Bereikbaar.

Najaar 2018: laatste twee grote klussen Noorderbrugtracé

We zijn nog niet klaar!

Vijf grote klussen stonden in de planning voor 2018. De eerste twee zijn intussen afgerond: de sloop van de oude aanlanding en de bouw en openstelling van de nieuwe op- en afritten van knoop Boschpoort. De realisatie van de onderdoorgang bij de Cabergerweg is klus nummer 3 en in september 2018 afgerond. Klussen nummer 4 en 5 zijn een week later van start gegaan, na openstelling van de Cabergerweg. Wilt u meer weten over klus nummer 4 (de herinrichting van krusiing Boschstraat/Frontensingel) en klus nummer 5 (de ombouw van rotonde Brusselsewg)? Lees hier dan meer over de laatste twee grote klussen voor het Noorderbrugtracé.

Slim(mer) op weg

Er staat nog altijd veel te gebeuren voor het project Noorderbrugtracé. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.

Naar de Slimme Kaart

Naar Maastricht Bereikbaar

Fotografie: Fred Berghmans. Luchtfoto: Aron Nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.