EN
> Home > Nieuws > Fietsroutes rondom knooppunt Oost vanaf 13 mei

Fietsroutes rondom knooppunt Oost vanaf 13 mei

Ook Vbnaf zaterdag 13 mei gaat de ombouw van het kruispunt bij de brandweerkazerne een nieuwe fase in. Dan gaat de Franciscus Romanusweg weer open voor alle verkeer en start bouwer Strukton met de herinrichting van de rijbanen van de Willem-Alexanderweg (tussen Viaductweg en Bersebastraat). Vanaf zaterdag 13 mei gaan (brom)fietsers grotendeels via de definitieve routes door. De fietspaden aan weerszijden van de Willem-Alexanderweg worden afgesloten, net als het noordelijke fietspad van de Viaductweg (tussen Meerssenerweg en Willem-Alexanderweg).

Nieuwe fietsroutes Willem-Alexanderweg

De fietspaden tussen Viaductweg en Bersebastraat sluiten we vanaf zaterdag 13 mei definitief af. Een doorgaande fietsroute op de Willem Alexanderweg is in de toekomstige situatie niet mogelijk. Dan is het huidige kruispunt immers veranderd in een knooppunt, zonder verkeerslichten. In de tijdelijke én toekomstige situatie kunnen (brom)fietsers tussen Borgharenweg en Willem-Alexanderweg veilig doorgaan via de rijbanen van knooppunt Oost.

Bekijk hier een kaartje van de tijdelijke (brom)fietsroutes rondom knooppunt Oost.

Nieuwe fietsroutes Viaductweg

(Brom)fietsers van en naar Nazareth en/of Wyckerpoort-Noord gaan vanaf zaterdag 13 mei weer door via het zuidelijke fietspad langs de Viaductweg – tussen Franciscus Romanusweg en Kolonel Johnsontunnel. Samen met A2 Maastricht richten we het fietspad opnieuw in: tussen Franciscus Romanusweg en Meerssenerweg zijn de wegenbouwers van het Noorderbrugtracé aan het werk.  De wegenbouwers van A2 Maastricht zijn tussen de Meerssenerweg en Kolonel Johnsontunnel aan de slag.

Tussen Franciscus Romanusweg en Kolonel Johnsontunnel richten we – samen met A2 Maastricht – het fietspad definitief in. Dat geldt echter nog niet ter hoogte van de Meerssenerweg: hier volgt de afwerking in het najaar van 2017, na aanpassing van het kruispunt Meerssenerweg-Viaductweg* door A2 Maastricht. Meer weten? Neem dan een kijkje op www.a2maastricht.nl.

* Let op: bij de oversteek Meerssenerweg-Kolonel Millerstraat krijgt rechtsafslaand autoverkeer op de Viaductweg in de tijdelijke situatie gelijktijdig met (brom)fietsers groen licht. Automobilisten moeten goed opletten én voorrang verlenen. Ook (brom)fietsers moeten steeds alert zijn en goed uitkijken voordat ze oversteken.

Bekijk hier een kaartje van de toekomstige (brom)fietsroutes rondom de Viaductweg (let op de gele lijnen).

Brugje om

Het voet- en fietspad van de Noorderbrug is sinds 18 maart 2017 langdurig afgesloten. Pas in de zomer van 2018 gaat het voet- en fietspad weer open. Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Wilhelminabrug.

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.