EN
> Home > Nieuws > Fietsroutes Noorderbrugtracé

Fietsroutes Noorderbrugtracé

Door de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé is de verkeersstructuur ten noorden van het stadscentrum in de afgelopen jaren flink veranderd. Bouwer Strukton Civiel heeft de laatste grote (hinder)klussen afgerond en automobilisten gaan inmiddels door via de nieuwe rijroutes. Dat geldt echter nog niet voor (brom)fietsers: de afbouw van de laatste nieuwe fietsverbindingen gaat door tot in het voorjaar van 2019.

2018: focus op hoofdfietsroute

Afgelopen zomer namen we de hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé feestelijk in gebruik. Het fietspad van de Noorderbrug is sindsdien open, net als de fietsverbindingen rondom knooppunt Oost (het knooppunt bij de brandweerkazerne). In Maastricht-West moeten (brom)fietsers nog via de Cabergerweg van en naar het Noorderbrugfietspad doorgaan. Dat verandert in de eerste helft van 2019.

Fietsroutes-Noorderbrugtracé---West---JANUARI-2019

2019: afbouw fietsverbindingen

Voor de aansluiting van het Noorderbrugfietspad op de Boschstraat en Bosscherweg moet Strukton Civiel eerst twee bruggen bouwen over de Zuid-Willemsvaart. De fietsbrug tussen Bosscherweg en Lage Fronten ligt intussen al op zijn plek. Dat geldt nog niet voor de fietsbrug tussen Boschstraat en Noorderbrug, die is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 gereed. Zodra beide fietsbruggen klaar zijn voor gebruik, sluit Strukton deze aan op de bestaande fietsverbindingen. Naar huidige inzichten nemen we de fietsverbindingen van het nieuwe Noorderbrugtracé in de loop van het voorjaar van 2019 allemaal in gebruik. Bekijk een overzicht van de fietsverbindingen in Maastricht-West op de afbeelding hierboven.

Vragen en antwoorden

Zowel in Maastricht-Oost als West gaan (brom)fietsers medio 2019 door via heel nieuwe fietsroutes.  Maar waarom was het eigenlijk nodig om al die fietsroutes aan te passen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? Hoe zit ’t met de afbouw van het voet-en fietspad langs de Bosscherweg? We hebben (veelgestelde) vragen en antwoorden allemaal op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar belvedere@maastricht.nl of neem contact op met het Infocentrum Belvédère.

Fotografie: Fred Berghmans en Aron Nijs (luchtfoto)

Geplaatst: 19 december 2018

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.