EN
> Home > Nieuws > Fietsroutes Noorderbrugtracé

Fietsroutes Noorderbrugtracé

Door de realisatie van het nieuwe Noorderbrugtracé is de verkeersstructuur ten noorden van het stadscentrum in de afgelopen jaren flink veranderd. Bouwer Strukton Civiel heeft de laatste grote (hinder)klussen afgerond en automobilisten gaan inmiddels door via de nieuwe rijroutes. (Brom)fietsers moesten langer wachten: tot vrijdagmiddag 3 mei 2019.

2018: focus op hoofdfietsroute

In juli 2018 namen we de hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé feestelijk in gebruik. Het fietspad van de Noorderbrug is sindsdien open, net als de fietsverbindingen rondom knooppunt Oost (het knooppunt bij de brandweerkazerne). In Maastricht-West moesten (brom)fietsers toen nog maandenlang omfietsen via de Cabergerweg van en naar het Noorderbrugfietspad doorgaan. Op vrijdagmiddag 3 mei 2019 gingen ook de laatste fietsverbindingen in Maastricht-West open.

Fietsroutes-Noorderbrugtracé---West---OPEN-3-5-2019

2019: afbouw fietsverbindingen

Voor de aansluiting van het Noorderbrugfietspad op de Boschstraat en Bosscherweg heeft Strukton Civiel eerst twee bruggen gebouwd over de Zuid-Willemsvaart. De fietsbrug tussen Bosscherweg en Lage Fronten ligt sinds eind 2018 op zijn plek. De fietsbrug tussen Boschstraat en Noorderbrug is in de eerste maanden van 2019 afgebouwd. Tot vrijdagmiddag 3 mei was Strukton Civiel druk in de weer met het benodigde straatwerk om deze fietsbruggen aan te sluiten op de bestaande fietsverbindingen. Bekijk een overzicht van de fietsverbindingen in Maastricht-West op de afbeelding hierboven.

Vragen en antwoorden

Zowel in Maastricht-Oost als West gaan (brom)fietsers in 2019 door via heel nieuwe fietsroutes. Maar waarom was het eigenlijk nodig om deze fietsroutes aan te passen? Welke keuzes zijn er gemaakt en waarom? We hebben (veelgestelde) vragen en antwoorden allemaal op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar belvedere@maastricht.nl of neem contact op met het Infocentrum Belvédère.

Fotografie: Fred Berghmans en Aron Nijs (luchtfoto)

Update: 7 mei 2019

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.