EN
> Home > Nieuws > Fietspad Noorderbrug open vanaf 18 juli

Fietspad Noorderbrug open vanaf 18 juli

Sinds 20 maart 2017 is het fietspad van de Noorderbrug afgesloten. Dat betekent dat (brom)fietsers al vijftien maanden een ‘brugje om’ moeten fietsen om de Maas te kruisen. Woensdagmiddag 18 juli komt daar een einde aan: vanaf 14.30 uur gaat de hoofdfietsroute van het nieuwe Noorderbrugtracé open. En dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Met andere woorden: hoog tijd voor een (klein) feestje!

Openingsfeest(je): 18 juli, vanaf 14.30 uur

Woensdagmiddag 18 juli openen we – samen met wethouder Gert-Jan Krabbendam – de hoofdfietsroute van het Noorderbrugtracé. Dat doen we uiteraard op het nieuwe fietspad, tussen Lage Frontweg en Bosscherweg (zie afbeelding hieronder). Na het doorknippen van het lintje, fietst wethouder Gert-Jan Krabbendam samen met bouwers en betrokkenen als eerste van west naar oost over het nieuwe fietspad. Aan de eerste Noorderbrugfietsers delen we op de openingslocatie tot circa 18.00 uur gratis ijsjes uit. Kom op tijd, want op = op!

Opening-hoofdfietsroute-Noorderbrug

Nog in aanleg: fietsverbindingen Noorderbrug <-> Bosscherweg/Boschstraat

Vanaf woensdagmiddag 18 juli kunnen (brom)fietsers weer doorgaan in oost-west richting, tussen de Cabergerweg/Lage Frontweg en Viaductweg. De fietsverbindingen tussen Noorderbrug en Bosscherweg/Boschstraat zijn dan nog niet gereed. De afbouw van deze fietspaden is gekoppeld aan de inrichting van de Lage Fronten. Bouwer Strukton start daar naar huidige inzichten eind 2018/begin 2019 mee. Het blijft dus nog tot in de loop van 2019 omfietsen tussen Boschpoort/stadscentrum en Maastricht-Oost. Bekijk op de afbeelding hieronder welke fietsroutes in Maastricht-West vanaf woensdagmiddag 18 juli open zijn.

Fietsroute Maastricht-West - 18-7

Vragen en antwoorden nieuwe fietsroutes Noorderbrugtracé

Wilt u meer weten over de nieuwe fietsroutes voor het Noorderbrugtracé? We hebben de veel gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Slim(mer) op weg

De realisatie en afronding van het Noorderbrugtracé gaat door tot in de eerste helft van 2019. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op www.maastrichtbereikbaar.nl en check de Slimme Kaart. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte.

Let op:

Planningen zijn naar huidige inzichten en afhankelijk van diverse omstandigheden. Houd daarom steeds rekening met wijzigingen. Via www.noorderbrug-maastricht.nl en www.maastrichtbereikbaar.nl houden we u op de hoogte.

Foto boven: Fred Berghmans

Luchtfoto’s: Aron nijs

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.