EN
> Home > Nieuws > Fase 3 voor de Frontensingel

Fase 3 voor de Frontensingel

Sinds eind 2017 bouwen we de Frontensingel stapsgewijs om. In 2017 werd de noordzijde onder handen genomen, sinds afgelopen januari is de zuidkant aan de beurt. Vanaf dinsdag 3 april gaat het wegenwerk een nieuw fase in. Autoverkeer moet in april en mei rekening houden met afsluitingen en omleidingen.

Rijbaan richting Statensingel

Afsluiting van dinsdag 3 april, 07.00 uur tot woensdag 11 april, 24.00 uur

Tot nog toe kan verkeer tijdens de ombouw van de Frontensingel steeds doorgaan terwijl de wegenbouwers van Strukton aan het werk zijn. Na Pasen komt daar verandering in. Van dinsdag 3 april, 07.00 uur tot en met woensdag 11 april, 24.00 uur sluiten we de rijbaan richting Statensingel af. Automobilisten vanuit het stadscentrum worden omgeleid via de Boschstraat en Maagdendries, automobilisten vanuit Boschpoort kunnen doorgaan via het sluisje.

Bouwer Strukton neemt vervolgens de hele rijbaan op de schop. Een deel van de rijbaan wordt (tijdelijk) over het voormalige milieupark heen verlegd en de hele rijbaan krijgt (onder andere) nieuw asfalt, nieuwe markeringen en aangepaste bebording. Woensdag 11 april gaat de rijbaan richting Statensingel rondom middernacht weer open voor autoverkeer.

Rijbaan richting Bosscherweg
Afsluiting begin mei

Ook de rijbaan richting Boschstraat wordt onder handen genomen: naar verwachting sluiten we deze begin mei één week lang af voor autoverkeer. Verkeer richting Boschstraat moet dan ruim een week lang rekening houden met omleidingen en extra reistijd. We houden u op de hoogte!

Vooruitblik

Medio mei zitten de werkzaamheden er zo goed als op en kan verkeer weer in beide rijrichtingen doorgaan. Maar let op: in mei start de herinrichting van kruising Statensingel en aansluitende wegen. Tegelijkertijd realiseren we bij de Cabergerweg een droge gracht: een onderdoorgang onder de Cabergerweg die de Hoge en Lage Fronten verbindt tot één groot Frontenpark. De Cabergerweg is dan tot in september tussen Statensingel en Lage Frontweg afgesloten voor autoverkeer. Bij kruising Statensingel werken we in fasen zodat rechtdoorgaand verkeer tussen Statensingel en Frontensingel zoveel mogelijk door kan gaan.

Fietspaden

(Brom)fietsers moeten nog een hele poos geduld hebben voordat ze weer via de Frontensingel door kunnen gaan. Eerst moeten zowel kruising Statensingel als kruising Boschstraat/Bosscherweg zijn omgebouwd.  Naar verwachting gaan de fietspaden aan weerszijden van de Bosscherweg in de loop van oktober open.

Foto boven: Fred Berghmans

Noorderbrug Maastricht is onderdeel van het programma Belvédère-Maastricht.
Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.